Andrej Jereb se bo znova pomeril v Monte Carlu. Foto: MMC RTV SLO
Andrej Jereb se bo znova pomeril v Monte Carlu. Foto: MMC RTV SLO
Andrej Jereb
V Monte Carlu ne bo tako lepih razmer, treba bo paziti na ledene zaplate. Foto: MMC RTV SLO

Dirka v Monaku letos ne bo štela za svetovno prvenstvo, temveč za Intercontinental Rally Challenge (IRC). Na sporedu bo sicer že 76., potekala pa bo od 21. do 24. januarja. Na njej bomo lahko spremljali tudi nočne etape.

Bo ponovil dober rezultat izpred dveh let?
Andrej Jereb, ki se je v Monte Carlu prvič pomeril pred dvema letoma in skupaj s sovoznikom Miranom Kacinom osvojil peto mesto, kar ostaja njegov najboljši dosežek v svetovnem prvenstvu, se bo monaške rulete udeležil z dirkalnikom super 2000 italijanske ekipe Friulmotor.

"Gospodarska recesija je negativno vplivala tudi na avtomobilistični šport, zato sem bil še toliko bolj vesel ponudbe za ta nastop. Spomini na ta reli so lepi, čeprav gre za edinstveno dirko. Marsikaj bo odvisno od vremenskih razmer, a po letošnji zimi ledenim zaplatam bržkone ne bomo ubežali," je dejal Jereb pred začetkom priprav.

Paziti je treba na led
Letos bo imel monaški reli 14 hitrostnih preizkušenj v skupni dolžini 359 kilometrov. Start in cilj relija bosta v Monaku, dirka pa bo sestavljena tudi iz etap okrog Valencea in nočnih preizkušenj čez znameniti prelaz Col de Turini. Hitrostne etape prve dirke svetovnega prvenstva slovijo tudi po skritih zaplatah ledu.

A. B.