Dejan Zavec je dobil prvo težko bitko, a zdaj ga bržkone čaka še težja. Foto: Rene Gomolj
Dejan Zavec je dobil prvo težko bitko, a zdaj ga bržkone čaka še težja. Foto: Rene Gomolj
Zavec lažji od Uushone

"Zadnji dan hujšanja je šlo za veliko taktiziranje, ampak točno vem, kaj se bo dogajalo zadnji trenutek, saj sem v tem že dolgo, in na koncu je spet vse 'klapalo'. Danes je prvič tehtnica pokazala 66,500, najmanj pa sem bil do zdaj kilogram do potrebne teže. V zadnjih dneh sem nekako izhajal iz 71 kilogramov, nikoli pa tehtnica ni pokazala manj kot 67,6. Neposredno po treningu zmeraj nekaj poješ in popiješ, do včeraj sem imel približno tri kilograme nad težo," je dejal 36-letni Ptujčan, ki je takoj po tehtanju zaužil hidracijski napitek in hranilno čokoladico.

Do dvoboja bo pridobil šest kilogramov
Zavec se bo zdaj še bolj posvetil hranjenju. "Računam, da bom jutri pred dvobojem imel nekje šest ali sedem kilogramov v plusu. Zelo veliko stvari bi rad jedel, pa ne smem. Jesti bo treba z glavo, ogljikovi hidrati, vitamini, glukoza ... Do jutri ne bo pojedine, pač pa veliko tekočine, energije za moč," je še povedal Zavec, ki se bo z Uushono za naslov medcelinskega prvaka v velterski kategoriji udaril v soboto ob 22.00.

Jakše ni gledal na tehtnico
Z uspešno opravljenim tehtanjem je bil zadovoljen tudi njegov kondicijski trener Boštjan Jakše. "Vseskozi sva bila na 'skypu', zadnje dni sem bil ob njem, a nisem vseskozi gledal na tehtnico, to je velik psihični pritisk. Vse je v redu, jutri ga zjutraj čakata še polnozrnat obrok in hidracija. Do dvoboja bova povrnila nekje od tri do štiri kilograme, tokrat pa mu ni bilo treba pretirano zbijati teže," je pojasnil Jakše, ki Zavca spremlja, odkar je njegov prejšnji kondicijski trener Tomi Jagarinec odšel na delo v tujino.

Poleg Zavca se bo boril še en Slovenec Denis Simčič, ki se bo udaril z Albancem Fatjonom Muratijem.



Zavec lažji od Uushone