Zadovoljstvo v slovenskem taboru. Foto: OZS
Zadovoljstvo v slovenskem taboru. Foto: OZS

Kolumbijke so bile na turnirju prve tekmice, ki proti slovenski vrsti niso bile favoritinje, tudi sama tekma pa je pokazala, da je kakovost ekip približno enaka. Slovenke so zanesljivo dobile prvi in četrti niz, imele praktično dobljenega tudi tretjega, a so si z nezbranostjo zapletle položaj, potem ko po štirih, petih protinapadih niso izkoristile zaključne žoge, nato pa storile še dve napaki, pri odločilni se je pojavil nesporazum pri sprejemu servisa.

A posledic nespretno in tudi nesrečno izgubljenega niza ni bilo, zbrale so se in dosegle preobrat. V napadu je bila znova razpoložena Mija Šiftar, k zmagi je prispevala 30 točk, od tega tri z asi in dve z blokoma, njeni servisi so tudi bili najzaslužnejši za serijo, s katero so Slovenke zagotovile prvi niz. Iza Mlakar, ki se je na korektorskem mestu menjala z Evo Zatković, jih je prispevala 12, Nika Milošič se je izkazala s štirimi bloki.

V nedeljo bodo Slovenke turnir končale z dvobojem proti Južni Koreji, ki ima na lestvici dve točki, a je še brez zmage.

Uspeh ženske odbojkarske reprezentance

Izjave po tekmi

Marco Bonitta, selektor Slovenije: "Končno smo dočakali tudi prvo zmago, tako da smo zadovoljni. Utrujen sem sam, utrujena je ekipa, na zgodnji začetek tekme nismo navajeni. Odigrali smo odličen prvi niz, nato se nam je igra zlomila. Trpeli smo, ampak točko po točko vendarle dosegli zmago v četrtem in petem nizu. Jutri bo podobna tekma, znova pričakujem trd in dolg dvoboj, Južna Koreja je na približno enaki ravni kot mi in Kolumbija."

Saša Planinšec, blokerka Slovenije: "Zelo sem zadovoljna z današnjim rezultatom, vedno je lepo zmagati po petih nizih. Igra nam še preveč niha, ampak smo se dovolj dobro pripravile, da smo zmagale. Jutri želimo z boljšo igro to ponoviti."

Iza Mlakar, korektorica Slovenije: "Mislim, da smo si zaslužile zmago, lahko bi osvojile tudi tri točke. Na začetku smo igrale dosti bolje kot tekmice, a so nato vzpostavile ravnotežje. A borile smo se dovolj dobro, da smo zmagale. Jutri želimo končati turnir z novim uspehom."

Olimpijske kvalifikacije, Lodž

KOLUMBIJA – SLOVENIJA 2:3
2:3 (-17, 19, 24, -18, -11)

Atlas Arena Lodž, gledalcev 200, sodnika: Ivanov (Bolgarija), Kovar (Češka).

Kolumbija: Segovia 15 (3 bloke), Grajales 2, Olaya 23 (2 asa), Zapata, Ospino 2, Toro, Cuartas 1, Gomez, Marin 2 (1 as), Coneo 21 (2 asa, 1 blok), Gonzalez, Montoya, Lucumi 9 (2 asa, 2 bloka), Ramirez.

Slovenija: Mlakar 12 (1 blok), Pogačar 1, Pucelj 7 (1 as), Lorber Fijok 11 (1 as), Zatković 8, Šiftar 30 (3 ase, 2 bloka), Najdič 1, Velikonja Grbac, Milošič 6 (4 bloke), Mazej, Planinšec 12 (2 bloka), Kukman, Banko, Ramić.