Foto: Zveza za šport invalidov Slovenije
Foto: Zveza za šport invalidov Slovenije

Slovenija je v polfinalu prvi niz dobila zanesljivo s 25:15, nato pa je v drugem Nemčija slavila tesno s 25:23, kar je bil sploh prvi izgubljen niz na turnirju za Slovenke. V tretjem je bilo tesno do nemškega vodstva 18:17, potem pa so Slovenke na hitro prišle do nekaj točk prednosti in zmagale s 25:19. Podobno je bilo v četrtem, Nemčija je bila blizu do 12:15, potem pa je Slovenija zanesljivo slavila in z drugo zaključno žogo prišla do finala.

Finale bo na sporedu v nedeljo ob 15.00, zadnja ovira pa bo Italija, ki je po velikem preobratu ugnala Ukrajino. Evropske prvakinje si bodo zagotovile tudi nastop na paraolimpijskih igrah v Parizu 2024. Slovenijo na turnirju zastopajo Lena Gabršček, Suzana Ocepek, Tija Vrhovnik, Klara Vrabič, Senta Jeler, Valentina Brik, Jana Ferjan, Barbara Kocmur, Mira Jakin in Vesna Pogačar.

Moška izbrana vrsta, ki šele drugič v zadnjem obdobju nastopa med najmočnejšo konkurenco, je v predtekmovanju doživela pet porazov. Klonili so tudi na zadnji tekmi, ko je bila Turčija boljša z 0:3 (-15, -14, -16), s čimer je Slovenija zasedla 12. mesto.