Slovenke bodo po evropskem prvenstvu nastopile še na enem velikem turnirju. Foto: CEV
Slovenke bodo po evropskem prvenstvu nastopile še na enem velikem turnirju. Foto: CEV

Glavnino treningov bodo opravile v Raveni. Slovenke, ki so evropsko prvenstvo končale na 20. mestu, bodo v kvalifikacijah za olimpijske igre nastopile prvič.

Po vrnitvi z EP-ja je selektor Marco Bonitta dekletom namenil deset prostih dni. "Na evropskem prvenstvu smo si želeli ostati dva, tri dni dlje, tako da nas je ta malce daljši premor nekoliko presenetil. Verjamem, da so se dekleta uspela spočiti, da so opravila individualno delo v fitnesu in s tem, ko se se pridružila svojim klubom, uspela ohraniti formo. Zdaj so na vrsti desetdnevne priprave v Raveni, kjer se bomo pripravili na olimpijske kvalifikacije, na zadevo, ki je za slovensko žensko reprezentanco nova. Srečanja s sedmimi vrhunskimi ekipami bodo zelo dobra priložnost, da se še kaj novega naučimo," je povedal pomočnik selektorja Andrej Flajs.

V boj za nastop na olimpijskih igrah v Parizu se bodo naše odbojkarice podale v skupini C, skupaj s še sedmimi reprezentancami – s favoriziranimi Poljsko, Italijo in ZDA, z vse boljšo Nemčijo ter s Tajsko, Kolumbijo in Južno Korejo. Na olimpijski turnir se bosta uvrstili dve najboljši izbrani vrsti. Prvo tekmo bodo Slovenke odigrale 16. septembra proti Poljski.

"Imele smo deset dni prosto in mislim, da smo se uspele odpočiti. Imele smo tudi fitnes programe, da smo ostale v formi. A zdaj se vračamo nazaj na priprave in mislim, da smo spočite ter pripravljene za nove tekme. Gremo naprej. Zelo se veselimo kvalifikacij, take priložnosti ne dobiš vsak dan. Ne potekajo vsako leto in mislim, da imamo veliko srečo, da smo lahko zraven. Smo pa vse pripravljene na to, kar nas čaka, prikazale bomo našo najboljšo igro in se dokazale. Priprave bodo zagotovo dobre. Trenirale bomo, da bomo še dvignile raven in popravile določene detajle," je povedala mlada reprezentantka Maša Pucelj.

Slovenski selektor Marco Bonitta je v Raveni zbral 14 odbojkaric. V primerjavi z evropskim prvenstvom je sprememba le ena. Reprezentanci se je namreč spet priključila srednja blokerka Naja Kukman, medtem ko bo sprejemalka Naja Boisa s treningi nadaljevala v klubskem okolju.