Foto: BoBo
Foto: BoBo

Slovenske prvake, odbojkarje ACH Volleyja Ljubljana, bo v novi evropski sezoni mogoče znova spremljati v elitni Ligi prvakov, v kateri se bodo na začetku predstavili v skupinskem delu tekmovanja. Odbojkarice ekipe OK Kamnik (Calcit Volley), ki so v pretekli sezoni še četrtič zaporedoma postale državne prvakinje, se bodo za uvrstitev v Ligo prvakinj borile v kvalifikacijah.

V evropskem pokalu CEV bo v sezoni 2023/24 igrala le mariborska OK Nova KBM Branik, za nastope na drugi kakovostni ravni pod okriljem evropske odbojkarske federacije pa se je prijavil tudi OK Merkur Maribor, ki se želi dokazovati na višji kakovostni ravni, a bodo morali Mariborčani počakati na objavo morebitnih prostih mest.

V pokalu izziva, CEV Challenge, bodo pri ženskah nastopile odbojkarice ekipe OK Gorica (GEN-I Volley), ki so v pretekli sezoni v državnem prvenstvu osvojile srebrno odličje, pri moških pa se bodo v boj za najvišja mesta podali slovenski podprvaki, odbojkarji Calcit Volleyja. Prijavo za nastopanje v pokalu CEV Challenge so oddali še v OK Triglav Kranj (Hiša na kolesih Triglav) in ŠK Pomurje Deset (Panvita Pomgrad), a bodo imeli pravico nastopa le, če bo na voljo dovolj prostih mest.