ACH Volley bo v novi sezoni nastopal v državnem prvenstvu in Ligi prvakov, ne pa tudi v Srednjeevropski ligi Mevza. Foto: www.alesfevzer.com
ACH Volley bo v novi sezoni nastopal v državnem prvenstvu in Ligi prvakov, ne pa tudi v Srednjeevropski ligi Mevza. Foto: www.alesfevzer.com

Ljubljančani so se z izjemo reprezentantov Janija Kovačiča in Danijela Koncilje, ki se bosta v prihodnjih dneh s slovensko moško izbrano vrsto borila za vozovnico na olimpijske igre, zbrali na predstavitvi ob Ljubljanici. Ljubljansko zasedbo je zapustilo pet, pridružilo pa se ji je prav tako pet odbojkarjev. Strokovni štab je ostal v celoti nespremenjen.

"ACH Volley Ljubljana je ekipa, ki v vsako sezono vstopa z najvišjimi cilji in tudi letos kljub pomladitvi ekipe ni nič drugače. Finančno poslovanje kluba je stabilno, proračun za prihodnjo sezono pa je malce manj kot milijon evrov," je dejal predsednik kluba Rasto Oderlap. Dodal je, da je pred strokovnim štabom in igralci težko delo, a da jim zaupajo, da jim bo uspelo doseči, kar so si začrtali.

Kadrovanja in strukture ekipe se je dotaknil tudi športni direktor Aleš Jerala, ki je zadovoljen, da jim je v sredino uspelo pripeljati tri mladinske reprezentante, ki bodo sestavljali ogrodje slovenske članske reprezentance čez nekaj let. "Do neke mere spremljamo kadrovanje preostalih ekip v prvenstvu, vendar se bolj ali manj osredotočamo nase," pravi Jerala.

V ekipi za novo sezono so Primož Mejal, Jošt Kržič, Alen Šket, Nejc Najdič, Luka Marovt, Klemen Šen, Danijel Koncilja, Jani Kovačič, Nikola Gjorgiev, Jaka Sešek, Jan Pokeršnik in Matic Videčnik.

Trener Ljubljančanov Radovan Gačić je strnil misli dozdajšnjega dela priprav, dejal je, da je v klubih, kot je ACH Volley Ljubljana, vsako pripravljalno obdobje skoraj nemogoče pričakovati, da bodo prisotni vsi člani ekipe, "saj je moštvo sestavljeno iz reprezentantov, ki imajo v avgustu in septembru reprezentančne obveznosti". "Nič drugače ni tudi v letošnjem pripravljalnem obdobju, vendar se moramo situaciji prilagoditi in izvleči, kar se da največ," je dodal.

Prvo uradno tekmo v novi sezoni bodo odigrali 7. oktobra v domačem Tivoliju proti ekipi Alpacem Kanal, potem pa se bodo v popolni postavi odpravili na pripravljalni turnir na Poljsko.

ACH-ju sta se pred novo sezono pridružila obetavna Jaka Sešek in Luka Marovt