Tine Urnaut danes praznuje 35. rojstni dan! Foto: EPA
Tine Urnaut danes praznuje 35. rojstni dan! Foto: EPA

"Najboljša predstava na tem prvenstvu. Od prve do zadnje točke so bili fantje osredotočeni. Dobro so sprejemali, dobro igrali v napadu. Samo pohvalimo jih lahko," je bil v studio TV Slovenija po sobotni zanesljivi zmagi Slovenije nad Španijo (3:0) zadovoljen Sebastijan Škorc, trener mariborskega Merkurja, njegov kolega na "omizju" Samo Miklavc pa je poudaril, da Slovenija raste iz tekme v tekmo:

"V igri je opaziti vse več zanesljivosti. Če na prvih dveh tekmah kakšne stvari še niso uspevale, je bilo zdaj drugega. Vse pohvale tudi za pristop."

Sorodna novica Slovenci z brezhibno predstavo že v osmini finala
Slovenski odbojkarji bodo proti Hrvatom lovili že četrto zmago

Sprejemalski par Tine Urnaut (prav danes praznuje 35. rojstni dan) – Klemen Čebulj je bil zelo razpoložen. Miklavc: "Oba odstopata. Ta tandem je eden najboljših na svetu. Tine je pravi kapetan, na sprejemu je stabilen, v napadu ima raznovrstnih igralcev, deluje tudi zelo povezovalno."

Danes ima Slovenija prost dan, v ponedeljek ob 19.30 (prenos na TV SLO 2) pa bo igrala s Hrvaško. To bo še ena tekma, na kateri bo Slovenija v vlogi izrazitega favorita, a še vedno bo potreben resen pristop.

"Večkrat smo igrali z njimi, v zadnjem obdobju sicer ne, ker niso bili na podobni jakostni ravni in tudi naši selektorji se niso odločali za pripravljalne tekme z njimi. A se dvigujejo in postajajo vse nevarnejši. Spet prevladuje želja, da pridejo v svetovni vrh. To bo še ena tekma, ko bo veliko odvisno od našega pristopa. Proti Španiji so odigrali fenomenalno, morda je bil izjemen pristop tudi posledica tega, da je Španija v uvodu EP-ja premagala Bolgarijo," je povedal Miklavc.

Sebastijan Škorc o Hrvaški: "Ne bo lahek nasprotnik, hrvaški reprezentantje igrajo v velikih klubih in imajo kakovost, a ob pravem pristopu se nimamo česa bati."

Slovenija torej hiti 1. mestu v skupini B naproti, po tekmi s Hrvaško jo v torek čaka še Bolgarija. A pravo vrednost reprezentance bodo razkrili šele izločilni boji in tekmeci, ki sodijo v vrh evropske odbojke ...

Evropsko prvenstvo v odbojki, skupina B
ŠPANIJA – FINSKA
3:1 (21, -19, 21, 23)

BOLGARIJA – HRVAŠKA
1:3 (22, -16, -22, -21)

Ponedeljek ob 16.30:
UKRAJINA – FINSKA

Ob 19.30:
HRVAŠKA – SLOVENIJA (prenos na TV SLO 2 in na MMC-ju).

Lestvica:                         
SLOVENIJA                3  3 0  9
HRVAŠKA                  4  3 1  8
BOLGARIJA                4  2 2  6
ŠPANIJA                  4  2 2  6
FINSKA                   4  1 3  3
UKRAJINA                 3  0 3  1
Škorc analizira tri akcije na tekmi Slovenija - Španija