Foto: CEV
Foto: CEV

Z njim se strinja tudi kapetan Tine Urnaut: "Pomembno je, da smo zabeležili zmago. Finci so na prejšnjih dveh tekmah pokazali, da so odlična ekipa. Igrajo odlično v obrambi, gojijo hitro igro, zato proti njim nobeden ne bo imel lahkega dela."

Cretu po zmagi Slovenije nad Finsko

Jan Kozamernik, bloker Slovenije, je povedal, da je bila tekma pričakovano precej naporna: "Finska je bila neugoden nasprotnik, ker je res malo grešila. Mislim pa, da smo se dobro odzvali na njihov pritisk. Nismo izgubili glave, igrali smo mirno do konca in pripeljali tekmo v našo korist. Pomembno je tudi, da jim nismo dajali nizov, podaljševali tekme, saj nas že jutri čaka nova tekma in nov neugoden tekmec."

Klemen Čebulj je za TV Slovenija povedal, da so danes na igrišču pokazali tisto, kar so se dogovorili pred evropskim prvenstvom, "da bomo držali skupaj".

Klemen Čebulj po zmagi Slovenije nad Finsko

"Vedeli smo, da bodo Finci pritiskali s servisom in nas poskusili oddaljiti od mreže. Mislim, da smo to kar dobro delali in dobro držali, nismo dovolili preveč napak na sprejemu. Mogoče bi lahko še malo bolje odigrali z njihovim blokom, ampak iz tekme v tekmo prihaja pravi tekmovalni ritem in mislim, da bo iz tekme v tekmo tudi bolje." Dodal je, da morajo delati tudi na potrpežljivosti: "Ne bomo smeli imeti preveč vroče krvi, in poskušati zaključiti žoge že s prvim napadom. To bomo morali delati konstantno skozi vse tekme." Kako pa ocenjuje to, da je imel selektor ves čas v igri najboljše igralce, tudi ko je bila prednost višja: "Mislim, da moramo dobiti tekmovalni ritem, ki se ga iz tekme v tekmo pridobiva."

Po gladki zmagi nad Fincio slovenski odbojkarji favoriti tudi proti Špancem

Gost v studijskem delu TV Slovenija Matija Pleško je povedal: "Menim, da so fantje dobili tisto, kar so iskali, na tekmi zmagali z maksimalnim možnim izidom, pri tem se niso pretegnili. Zelo korektno."

Vrhunci tekme Slovenija - Finska
Škorc in Pleško po zmagi Slovenije