Andres Vombergar, ki ima en nastop in gol za slovensko B-reprezentanco, prvič v svoji karieri v svoji domovini igra v prvi ligi. Foto: Reuters/Sipa USA
Andres Vombergar, ki ima en nastop in gol za slovensko B-reprezentanco, prvič v svoji karieri v svoji domovini igra v prvi ligi. Foto: Reuters/Sipa USA

Na mestnem derbiju med dvema kluboma velike peterice Buenos Airesa je Andres Vombergar vstopil v igro na začetku 2. polčasa, ko je bil izid tekme Racing – San Lorenzo še 0:0.

V 51. minuti je nato Vombergar z glavo podal do Juana Mendeza in gostje so povedli. Kljub igralcu manj je Racing v 65. minuti izenačil prek Enza Copettija, nato pa je prišla odločitev v 72. minuti. Predložek bočnega branilca je Adam Bareiro z glavo podaljšal proti argentinskemu Slovencu, ki si je podal z glavo žogo naprej in nato prehitel domače branilce ter nato še elegantno privzdignil žogo prek vratarja Gabriela Ariasa za 2:1.

Racing je tekmo končal le z 9 igralci, San Lorenzo pa je prišel v 15. krogu do pete zmage sezone in vzpona na 8. mesto po zelo skromnem začetku sezone 2022, kjer v prvi argentinski ligi v enokrožnem sistemu sicer igra kar 28 klubov, trenutno pa vodi Atletico Tucuman. Ravno zaradi slabega začetka je klub iz središča Buenos Airesa pred mesecem dni kot okrepitev napada pripeljal Vombergarja.

Za zdaj zabija samo v gosteh

Nekdanji napadalec Olimpije, katere navijači še dobro pomnijo Vombergarjev odločilni gol v Mariboru za naslov prvaka 2018, je zdaj v tem času odigral pet tekem za San Lorenza in pri tem dosegel tri gole ter prispeval še podajo. Zanimivo, da je ves napadalni prispevek Vomberger dosegel v gosteh v le 143 minutah igre, pri čemer je za tri gole porabil tri strele v okvir vrat. Sanjski začetek Slovenca v klubu, katerega zagrizeni navijač je tudi sedanji papež Franšiček.

"Začetek na pravi nogi pomaga pri samozavesti, tako pri ekipi in trenerju. Sam sem zelo zadovoljen," je pokomentiral 27-letnik iz Villa Luzuriaga na zahodnem obrobju Buenos Airesa, ki pa ga argentinski mediji vedno naprej predstavijo kot Slovenca.