Celticova prevlada se nadaljuje. Foto: Reuters
Celticova prevlada se nadaljuje. Foto: Reuters

Ob prekinitvi je imel Celtic trinajst točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem, do konca prvenstva pa je ostalo še osem krogov.

Odločitev je vodstvo lige sprejelo po pogovorih z vsemi dvanajstimi klubi prve lige. Ti so bili enotni, da nima smisla nadaljevati prvenstva, saj bi bili stroški testiranj in drugih ukrepov za preprečitev širjenja okužb previsoki. Hkrati so poudarili, da se mnogim igralcem z majem oziroma junijem iztečejo pogodbe.

Končni vrstni red so določili po povprečju točk glede na odigrane tekme. Prišlo je le do ene spremembe. St. Johnston je s šestega mesta izrinil Hibernian.

Drugo mesto je osvojil Rangers, na zadnjem pa je končal Hearts, ki se bo moral preseliti v nižji rang tekmovanja, če zveza ne bo spremenila sistema tekmovanja ali razširila prve lige.

"Ta odločitev nam omogoča, da klubom zdaj razdelimo približno osem milijonov evrov in jim s tem pomagamo pri preživetju težkih časov," je zapisala škotska nogometna zveza.

Od večjih evropskih lig so enako ravnali tudi v Franciji, Belgiji in na Nizozemskem, medtem ko večina drugih še čaka, vključno s Slovenijo.