31-letni John Obi Mikel je prvi nogometni zvezdnik Nigerije, ki je bila le nekaj minut oddaljena od napredovanja v izločilne boje, pri čemer pa je kapetan igral obremenjen z očetovo ugrabitvijo. Foto: Reuters
31-letni John Obi Mikel je prvi nogometni zvezdnik Nigerije, ki je bila le nekaj minut oddaljena od napredovanja v izločilne boje, pri čemer pa je kapetan igral obremenjen z očetovo ugrabitvijo. Foto: Reuters

Kot poročajo nigerijski mediji, so Michaela Obija ugrabitelji zadrževali teden dni, preden ga je uspešno rešila nigerijska policija. Novico o ugrabitvi je po poročanju časnika The Guardian Mikel prejel med vožnjo na stadion v Sankt Peterburgu, kjer so se nigerijski nogometaši pomerili z izbrano vrsto Argentine. Kapetana je poklical eden od članov družine in mu naročil, naj vzpostavi stik z ugrabitelji, ki so od nigerijskega zvezdnika zahtevali odkupnino.

Mikel je za časopis povedal, da novice o ugrabitvi ni mogel deliti z nikomer v nigerijski nogometni zvezi, saj pred obračunom ni želel vnašati nemira v reprezentanco, hkrati pa je podvomil o svojih zmožnostih za nastop.

"Bil sem čustvena razvalina"
Argentina je Nigerijo porazila z 2:1 z golom Marcosa Roja v 87. minuti, izid 1:1 pa bi v izločilne boje popeljal nigerijsko reprezentanco. "Igral sem, medtem ko je bil oče v rokah banditov," je dejal nigerijski kapetan in dodal, da je moral za 90. minut potlačiti travmo. "Klic sem opravil štiri ure pred začetnim žvižgom," je pojasnil nekdanji dolgoletni član Chelseaja, zdaj pa vezist igra na Kitajskem za Tiandžin Tedo.

"Bil sem čustvena razvalina, a sem na koncu sklenil, da ne morem razočarati 180 milijonov Nigerijcev. Izključil sem glavo in zastopal državo. O ugrabitvi nisem mogel obvestiti niti trenerjev niti drugega osebja, vedelo je le nekaj najbližjih prijateljev," Miklove besede še povzema The Guardian.

Ugrabitelji so mu zagrozili, da bodo, če bom primer prijavil ali komur koli povedal za ugrabitev, očeta nemudoma ustrelili. Michael Obi je bil ugrabljen na jugovzhodu Nigerije na poti na pogreb. Neznanci so ga zadrževali teden dni. preden ga je rešila tamkajšnja policija. Pretreseni oče se zdaj zdravi v bolnišnici. Gre sicer za že drugo ugrabitev Miklovega očeta, prvič je v roke zločincem padel avgusta 2011.