Gianni Infantino. Foto: AP
Gianni Infantino. Foto: AP

Vodstvi Premier lige in La lige sta v torek dejali, da podpirata klube, ki nogometašem ne dovolijo nastopov za reprezentance, še posebej tistim, ki bi morali ob vrnitvi v karanteno. To velja predvsem za nogometaše iz Južne Amerike.

Premier liga je v sporočilu za javnost zapisala, da bi več kot 60 igralcev odpotovalo v 26 različnih držav, ki so na t. i. rdečem seznamu. La liga je razkrila, da bi se reprezentančne akcije udeležilo 25 tovrstnih igralcev iz 13 različnih klubov, številka pa bo verjetno še višja, ko bosta seznam objavila Ekvador in Venezuela.

Poziv k solidarnosti
"Pozivam k solidarnosti vsakega člana, vsak klub in vsako ligo, da naredi tisto, kar je prav in pošteno za nogomet. Veliko najboljših igralcev na svetu si kruh služi v Angliji in Španiji. Verjamemo, da ti državi delita odgovornost za ohranjanje in zaščito športne integritete tekmovanj po vsem svetu," je ob tem dejal Infantino. Ob tem pa je dodal: "Predlagal sem, da se za prihajajoče mednarodne tekme uporabi podoben pristop, kot ga je vlada Združenega kraljestva sprejela za zadnjo fazo Eura 2020."