Darko Milanič je bil trener Slovana od septembra lani. Foto: EPA
Darko Milanič je bil trener Slovana od septembra lani. Foto: EPA

Slovan bi že z remijem potrdil naslov prvaka, a se gostje, ki zdaj zaostajajo štiri točke za nogometaši iz prestolnice, s tem niso strinjali. V 78. minuti je za zmago zadel hrvaški napadalec Marko Divković.

O odhodu Milaniča so slovaški mediji pisali že v torek, potem ko je prejšnjo nedeljo s svojimi varovanci klonil na gostovanju pri Spartaku iz Trnave (3:0). Isti tekmec je Slovan porazil že 17. aprila v Bratislavi (1:2).

"Glavni razlog za trenersko spremembo je vrsta neuspešnih predstav in neugodni izidi. Morali smo ukrepati in odločili smo se, da bomo Darka Milaniča odstavili z mesta glavnega trenerja. Trenersko vprašanje rešujemo, v prihodnjih dneh vas bomo obvestili, kdo bo vodil ekipo na naslednjih tekmah," je povedal generalni direktor kluba Ivan Kmotrik mlajši.

Milaniča, ki je v Bratislavo prišel septembra lani, naj bi nasledil nekdanji slovaški selektor Vladimir Weiss starejši, ki je že bil trener Slovana v sezoni 2011/12. Nazadnje je skoraj pet let vodil reprezentanco Gruzije.

Ob Milaniču je službo izgubil tudi njegov pomočnik Novica Nikčević. Za Slovan sicer igrata Kenan Bajrić in Alen Ožbolt, Žan Medved pa je posojen Wisli iz Krakova.

Poleg prvega mesta v slovaški ligi se je Slovan uvrstil tudi v finale pokala, v katerem se bo 19. maja na domačem stadionu pomeril z Žilino.