Pierre-Emerick Aubameyang in Alexandre Lacazette sta bila junaka na stadionu Emirates. Foto: Reuters
Pierre-Emerick Aubameyang in Alexandre Lacazette sta bila junaka na stadionu Emirates. Foto: Reuters

Valencia in Arsenal imata v prvenstvu še možnost za četrto mesto, ki vodi v Ligo prvakov, a položaj ni ugoden. Topničarji morajo čakati na spodrsljaj četrtouvrščenega Chelseaja, ki ima dve točki več dva kroga pred koncem. Valencia je tri kroge pred koncem na šestem mestu, Getafe in Sevilla imata tri točke več.

Arsenal in Chelsea korakata proti finalu
Lacazette z dvema goloma zrežiral preobrat

Lacazette hitro izničil prednost netopirjev
Na stadionu Emirates so povedli Španci. V 11. minuti je po podaji iz kota Rodrigo z glavo podaljšal žogo na drugo vratnico, kjer jo je Mouctar Diakhaby s treh metrov zabil v mrežo. Sedem minut zatem je Aubameyang v polnem šprintu prodrl v kazenski prostor, zaustavil žogo in našel popolnoma osamljenega Lacazetta, ki jo je s 15 metrov poslal v prazno mrežo.

Arsenal je dobil zalet. V 26. minuti je Granit Xhaka z leve strani podal v kazenski prostor, kjer je Lacazette streljal z glavo. Vratar Neto je žogo odbil v vratnico, nato pa je v zraku že prečkala golovo črto, preden mu jo je uspelo izbiti. Sodnik Clement Turpin je na posebni ročni uri dobil signal, da je žoga prečkala golovo črto, in zadetek je bil upravičeno priznan.

Luka Jović blesti tudi v Bundesligi. V letošnji sezoni je dosegel že 17 golov. Foto: Reuters
Luka Jović blesti tudi v Bundesligi. V letošnji sezoni je dosegel že 17 golov. Foto: Reuters

Aubameyang unovčil podajo Kolašinca
V 67. minuti so imeli gostitelji novo lepo priložnost prek Lacazetta, a je bil vratar Valencie na mestu po strelu iz bližine. Topničarji so bili boljši tudi v zadnjih minutah. Tik pred iztekom rednega dela je Sead Kolašinac z leve strani sijajno podal na daljšo vratnico, kjer je Aubameyang z desnico matiral Neta za končnih 3:1.

Jović mojstrsko zadel z glavo
V Frankfurtu so nemški pokalni prvaki precej bolje začeli. Luka Jović je v 23. minuti velemojstrsko zadel z glavo. Filiš Kostić je podal z leve strani, sijajni napadalec pa je žogo s 13 metrov preusmeril v malo mrežico. Chelsea je v zadnjih desetih minutah prvega polčasa močno pritisnil. Ruvben Loftus Cheek je le za nekaj centimetrov zgrešil vrata, tudi Willian ni bil natančen, zato pa je Pedro izenačil v 45. minuti s 13 metrov z levo nogo po podaji Emersona.

Pedro je dosegel ključen zadetek v gosteh in Chelsea je pred povratno tekmo na Stamford Bridgeu v odličnem položaju. Foto: Reuters
Pedro je dosegel ključen zadetek v gosteh in Chelsea je pred povratno tekmo na Stamford Bridgeu v odličnem položaju. Foto: Reuters

Chelsea v drugem polčasu bližje zmagi
V 59. minuti je David Luiz zadel prečko s prostega strela z velike razdalje. Londončani so imeli veliko premoč v zadnje pol ure, ko je trener Maurizio Sarri v igro poslal Edena Hazarda. Vratar Eintrachta Kevin Trapp je imel ogromno dela, a se je res izkazal. V 77. minuti je z glavo znova poskusil Davis Luiz. Edino priložnost za Nemce je imel David Abraham, ki je v 85. minuti po podaji iz kota streljal z glavo malce previsoko.

Povratni tekmi bosta 9. maja, finale pa bo 29. maja v Bakuju. Zmagovalec bo v naslednji sezoni igral v Ligi prvakov.


Polfinale, prvi tekmi:
ARSENAL - VALENCIA 3:1 (2:1)
Lacazette 18., 26., Aubameyang 90.; Diakhaby 11.

Arsenal FC vs Valencia CF( id: 17706322 datum: 3.4.2019)

EINTRACHT FRANKFURT - CHELSEA 1:1 (1:1)
Jović 23.; Pedro 45.

Eintracht Frankfurt vs Chelsea FC( id: 17706323 datum: 3.4.2019)

Povratni tekmi bosta 9. maja. Finale bo v sredo, 29. maja, v Bakuju.

Evropska liga: vrhunci polfinalnih tekem