Televizijske prenose slovenske nogometne reprezentance boste lahko še naprej spremljali na TV Slovenija in MMC-ju. Foto: BoBo
Televizijske prenose slovenske nogometne reprezentance boste lahko še naprej spremljali na TV Slovenija in MMC-ju. Foto: BoBo

RTV Slovenija si je zagotovila televizijske pravice za tekme Slovenije v okviru Lige narodov, kjer se bodo varovanci Tomaža Kavčiča septembra, oktobra in novembra po dvakrat pomerili z Bolgarijo, Ciprom in Norveško. Kdor v četrtek ne bo mogel na stadion Stožice v Ljubljani, si bo lahko od 20. ure dalje s studijskim delom ogledal tekmo Slovenija – Bolgarija (začetek ob 20.45).

Prav tako si boste na TV Slovenija 2/MMC-ju v letu 2019 ogledali vseh 8 ali 10 kvalifikacijskih tekem slovenske nogometne reprezentance v okviru bojev za Euro 2020. Televizija Slovenija tako ostaja domovanje za prenose slovenske nogometne reprezentance!


Kadunc: Izkoristili smo priložnost

"Ko je bila RTV Slovenija dana priložnost, da sodeluje pri oddaji ponudb za prenose slovenske državne reprezentance, smo to priložnost izkoristili. Razlog je v tem, da smo z dosedanjimi prenosi tekem reprezentance, pa tudi tekem na nedavnem svetovnem prvenstvu dokazali, da lahko našim gledalcem zagotovimo spremljanje najpopularnejšega športa na najvišjem nivoju," je ob tem dejal generalni direktor RTV Slovenija Igor Kadunc.

Kvalifikacijske tekme za Evropsko prvenstvo v nogometu 2020 bodo zaradi uvedbe Lige narodov odigrane v enem letu, in sicer od marca do novembra 2019, prvouvrščeni državi v kvalifikacijski skupini se neposredno uvrstita na Euro 2020.