Žiga Kous je iz bližine potisnil žogo v mrežo po natančni podaji Bobičanca. Foto: www.alesfevzer.com
Žiga Kous je iz bližine potisnil žogo v mrežo po natančni podaji Bobičanca. Foto: www.alesfevzer.com

Prekmurci bodo jeseni zagotovo igrali v Evropi. V 4. predkrogu Evropske lige jih čaka Sturm iz Gradca. Prva tekma bo 19. avgusta na Fazaneriji. Tudi poraz bi pomenil vsaj skupinski del Konferenčne lige.

Kous unovčil odlično podajo Bobičanca
Prva tekma prejšnji četrtek na Fazaneriji se je končala brez zadetkov. Na stadionu LFF v Vilni so izbranci Anteja Šimundže pred 2500 gledalci začeli pogumno. Luka Bobičanec je v 12. minuti na levi strani kazenskega prostora preigral Sauilasa Mikoliunasa in imenitno podal na daljšo vratnico. Pritekel je Kous in žogo iz bližine potisnil v mrežo.

Mura bo naslednji četrtek na Fazaneriji gostila Sturm iz Gradca. Foto: www.alesfevzer.com
Mura bo naslednji četrtek na Fazaneriji gostila Sturm iz Gradca. Foto: www.alesfevzer.com

Litovci brez idej pred vrati Obradovića
Mikoliunas je tri minute zatem poskusil s strelom z roba kazenskega prostora, toda Matko Obradović ni imel veliko težav. Mura je nato uspešno ohranila minimalno prednost. Žalgiris v prvem polčasu ni resneje zapretil.

Tudi na začetku drugega polčasa so Sobočani držali minimalno prednost. Žalgiris je imel terensko premoč, a so bili vsi napadi jalovi. V nevarni coni Litovci niso imeli pravih idej.

Tadić zapravil najlepšo priložnost za izenačenje
V 70. minuti so gostitelji prišli do največje priložnosti za izenačenje, hrvaški napadalec Josip Tadić pa ni dobro zadel žoge, ko je bil že v zelo ugodnem položaju za strel. Tri minute zatem je pri Sobočanih streljal Žiga Škoflek, a je zadel Nemanjo Ljubisavljevića in žoga se je odbila v kot.

Litovci so zatem še bolj pritisnili, v 80. minuti je do obetavnega strela prišel Hugo Videmont, toda malce je zgrešil vrata. Tudi v 90. minuti ni bil natančen s prostega strela.

Žalgiris je imel 63-odstotno posest žoge, a izpeljal je zelo malo konkretnih akcij. Od 13 strelov sta le dva strela v okvir vrat. Vratar Mure Obradović je imel miren večer. Tudi iz devetih kotov gostiteljem ni uspelo zadeti.

Stanje v klubski blagajni bo precej boljše
Mura, ki je v državnem prvenstvu po 4. krogu še brez zmage, je že izpolnila cilj v evropskih tekmovanjih. Nastop v skupinskem delu Konferenčne lige prinaša okoli tri milijone evrov, v Evropski ligi bi bil zaslužek še pol milijona višji.

Mura potrdila evropsko jesen

Evropska liga, 3. predkrog, povratna tekma:
Žalgiris – MURA 0:1 (0:1) 0:0
2500; Kous 12.

Žalgiris: Gertmonas, Mikoliunas, Diaw, Ljubisavljević, Bopesu, Onazi, Kiš, Uzela (84./Gamakov), Kyeremeh (58./Sylvestr), Videmont, Tadić.

Mura: Obradović, Karničnik, Maruško, Gorenc, Kous, Kozar, Bobičanec, Horvat (71./Lorbek), Šturm, Lotrič (71./Klepač), Cipot (64./Škoflek).

Sodnik: Bartosz Frankowski (Poljska)


Izid prve tekme je v krepkem tisku.