Kevin Kampl v akciji. Foto: Reuters
Kevin Kampl v akciji. Foto: Reuters

"Bil je učinkovit pri grajenju igre in natančen pri napadalnih podajah. Bil je tudi pozitivna figura v tranzicijski igri in pri pridobivanju žoge. Podal je pri zmagovitem zadetku," so v obrazložitvi zapisali pri Uefi.

"Tekma je bila za nas res pomembna, saj smo igrali z nogometaši, ki niso imeli v zadnjem času veliko minut na zelenici. Prav za te igralce je bilo pomembno, da se skupinski del konča z zmago. Dobro smo igrali kot ekipa. Dali smo vse od sebe, si ustvarjali priložnosti, njim pa nismo dopustili veliko. Ponosen sem na soigralce," je povedal Kampl.

Sorodna novica Gol Šeška in podaja Kampla za zmago Leipziga; v osmino finala še PSG in Porto

Želja v osmini finala? "Nismo veliko igrali v Italiji. Mogoče pa zdaj res dobimo italijansko ekipo. To bi bilo super," je povedal Kampl, ki je na igrišču preživel vseh 90 minut. Želja se 33-letnemu vezistu zagotovo ne bo uresničila, saj so tako kot Leipzig vsi trije italijanski klubi (Inter, Lazio, Napoli) zasedli drugo mesto v skupini, tako da v osmini finala ne morejo biti nasprotniki rdečim bikom.

Šeško je po daljšem času začel tekmo in se trenerju Marcu Roseu oddolžil z golom. Igral je do 74. minute.

"Dobro smo igrali. Hoteli smo pokazati, da nismo prišli le proslavit uvrstitve v osmino finala. Naredili smo precej menjav v začetni enajsterici. Zadovoljen sem tako s predstavo kot z izidom," je dejal lRose.

"Skupinski del se je iztekel po željah. Izgubili smo obe tekmi proti Manchester Cityju, ampak to sta posebna dvoboja. Še posebej v Manchestru smo bili konkurenčni. Na preostalih tekmah smo zmagali, tudi na težkih dvobojih v Bernu in Beogradu ter osvojili 12 točk," je še dodal Rose.

Zadetek Šeška in podaja Kampla za zmago Leipziga
Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a>
Grafiko zagotavlja sofascore.com

Žreb osmine finala bo v ponedeljek ob 12. uri v Nyonu.

Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a>
Grafiko zagotavlja sofascore.com