Joachim Löw čestita Thomasu Müllerju ob menjavi v 73. minuti. Foto: MMC RTV SLO
Joachim Löw čestita Thomasu Müllerju ob menjavi v 73. minuti. Foto: MMC RTV SLO
Nemški navijači
Nemški navijači slavijo veliko zmago. Foto: MMC RTV SLO


Njegovi nogometaši so to na tem svetovnem prvenstvu že potrdili. Po uvodni spektakularni predstavi proti Avstraliji (4:0) so nepričakovano klonili proti Srbiji (0:1) in precej neprepričljivo ugnali Gano (1:0). Zdaj jih v ponovitvi četrtfinala izpred štirih let čaka Argentina. V Berlinu so po 11-metrovkah slavili Nemci.

Agresivnost se je izplačala
"Proti izkušenim Angležem smo igrali izjemno. Bili smo agresivni na sredini igrišča in želeli hitro igrati naprej. Pri 2:0 bi lahko povedli tudi s 3:0, potem smo imeli po prejetem golu krizno obdobje, a smo zdržali. V drugem polčasu smo vzpostavili več reda, strukture, tudi natančnosti v naši igri. Bilo je jasno, da bomo imeli prostor za protinapade, kar smo tudi izkoristili in dosegli odločilni gol," je po včerajšnji tekmi razlagal Löw.

Je bila to najboljša predstava, odkar je nemški selektor? "Imeli smo že dobre predstave in težke tekme, a danes smo bili skozi različna obdobja dominantni v igri. S Klosejem nam je uspelo Terryja izvleči iz osrčja obrambe, zato sta bila Podolski in Özil vedno nevarna. Vedeli smo, oba bočna branilca stojita relativno daleč, zato smo lahko s strani prodirali v sredino. Za to mlado ekipo je spodbudno tudi to, da smo premagali krizne minute. V drugem polčasu smo igrali pogumno, disciplinirano, vsi so izpolnjevali svoje naloge."

Müller kljub mladosti ni pokazal živčnosti
Ob polčasu je svoje varovance opozoril, da morajo za zmago nujno doseči tretji zadetek, če želijo zmagati. Zavedal pa se je, da bodo imeli dovolj priložnosti in dovolj prostora. To je dvakrat izkoristil 20-letni Thomas Müller.

"Thomas ima neverjetno kakovost, da tudi na tako pomembni tekmi ni pokazal živčnosti. Pokazal je sposobnost prodiranja v 16-metrski prostor in hladnokrvnost. Nevaren je, ne glede na to, od kod strelja. Za tako starost je navdušil," je mladega napadalca pohvalil Löw, ki se mu je obrestovalo tudi tveganje z Bastianom Schweinsteigerjem in Jeromom Boatengom.
V preteklih dneh sta tožila zaradi poškodb, a ker sta normalno oddelala zadnji trening, ju je nemški selektor vendarle uvrstil v začetno postavo.
Iz Johannesburga,