Kek je bil po tekmi zelo zadovoljen. Foto: www.alesfevzer.com
Kek je bil po tekmi zelo zadovoljen. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenija je v Stožicah visoko premagala Finsko (3:0), na sedmih kvalifikacijskih tekmah je zbrala kar pet zmag, zato je bil selektor Matjaž Kek v pogovoru z Markom Cirmanom (Val 202) zelo nasmejan: "Predvsem sem zadovoljen, ves teden smo imeli zaupanje vase, bili smo samozavestni, vedeli smo, kaj nas čaka, igrali smo predvsem pametno, dovolj disciplinirano, pogumno in pragmatično. Pred tekmo smo imeli dogovor, da jih prisilimo v napake. V prvem polčasu smo bili pri tem popolni, v drugem polčasu pa nam je padla moč. Pod črto sem zadovoljen, zasluženo smo zmagali in naredili velik korak."

Sorodna novica Slovenija visoko ugnala Finsko, uvrstitev na Euro je vse bolj oprijemljiva!

"Mi smo dali, gledalci so vzeli"
Nekaj težav je bilo na sredini drugega polčasa, ko je padla igra v vezni vrsti, česar se zaveda tudi Kek: "Gotovo smo padli, saj je bilo 3:2, Mlakar je ugasnil, tudi Stojanović je bil pri koncu z močmi. To tveganje je bilo namensko, nekako smo vlekli, tudi iz stadiona in gledalcev, da so nam dali še nekaj dodatne energije. Na klopi smo imeli igralce, ki so menjali ritem, seveda pa je treba poudariti tudi izjemno obrambo Jana Oblaka, stvari smo imeli pod nadzorom. Pred tekmo sem imel vprašanje, ali bodo igralci ta položaj dojeli kot privilegij ter uživali in so! Mi smo dali, gledalci pa so vzeli. Seveda se je zgodilo tudi nekaj napak, a o tem bomo še govorili. Ko smo žoge izgubljali na sredini igrišča, so nam prihajali blizu, a se je vse skupaj dobro končalo. Danes je bilo res lepo gledati to napadalno igro."

Drugi gol je padel po dogovoru
Marsikoga je presenetilo, da so Finci začeli precej nizko na igrišču, a Kek je najprej poudaril nekaj drugega: "To je že druga reprezentanca, ki je bila cel teden v Ljubljani, a to je njihova težava. Mi smo bili dogovorjeni, da ostanemo kompaktni in zapremo medprostore. Ko je v igro vstopil Pohjanpalo, so imeli Finci več tega prostora. V prvem polčasu je bil ritem visok, dobili smo veliko obračunov, iz katerih smo bili res nevarni. Drugi zadetek je padel po dogovoru, imamo igralce, ki so tega sposobni, to je treba pohvaliti. Danes je nogomet dal Sloveniji prispevek veselju, hvala Stožicam! Gledaš ekipo, ki ima svoj karakter, ki je odločna, da gre do konca. Čez tri dni nas čaka nova tekma, v Belfastu še nismo zmagali. Še vedno odločamo sami o sebi. Prihajamo v položaj, ki smo si ga želeli, sem ponosen in vesel. Upam, da ste zadovoljni tudi novinarji."

Dvokorak x Žoga je okrogla

Slišal oznako PR-selektor
Selektor je pohvalil tudi pomen širšega strokovnega kadra: "Eden od pomembnih trenutkov v celotni zgodbi je bil v Ligi narodov, ko sem moral zaradi covida-19 ostati v Sloveniji, moji pomočniki so takrat suvereno odvodili, prišla je neka nova energija. Temelje te reprezentance so postavili drugi, ki vedo, kako priti na velika tekmovanja. Njihovo znanje je nesporno, včasih je treba to malo umiriti, zato pa sem jaz tukaj, PR-selektor. Ta teden smo imeli nekaj težav, a njihova samozavest kaže vero, igralci zdaj v Stožicah uživajo. A treba je biti realen in z dvema nogama na tleh. Temelji so dobro postavljeni, moramo ostati skromni, ne ponižni, potem pa bomo videli." Kek je očitno poslušal zadnjo epizodo podkasta Žoga je okrogla, kjer je bil označen kot PR-selektor.

Naredili bodo vse za vrnitev Šeška
Dva gola je zabil Benjamin Šeško, ki je tudi zaradi udarca v glavo igrišče zapustil po uri igre. "Že v prvem polčasu je imel bolečino in vrtoglavico, a želel je biti čim dlje v igri, seveda sem ga potem menjal, da ga ne ogrozimo za naslednjo tekmo. Imamo tri dni časa, da naredimo vse, kar je treba, da bo igral. Če pa ne bo šlo, ne bomo šli na silo. Njegov odnos in reakcija? To je to, zato je ta Slovenija drugačna, kot je bila pred tem," je pogovor končal Kek.

Kek: Imamo kakovost, da igramo za gol več
Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a>
Grafiko zagotavlja sofascore.com