Griezmann si je nadvse želel, da bi mu uspel niz stotih zaporednih tekem v reprezentančnem dresu Francije. A najboljši podajalec v zgodovini
Griezmann si je nadvse želel, da bi mu uspel niz stotih zaporednih tekem v reprezentančnem dresu Francije. A najboljši podajalec v zgodovini "Les Bleus" mora zdaj izpustiti sobotno tekmo z Nemčijo in torkovo srečanje s Čilom. Foto: AP

Na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov pri Interju je napadalec Atletica prejel grd udarec v desni gleženj. Po porazu v Milanu (0:1) je bil predvideno, da bo manjkal šest tednov, a se je vrnil že po treh. Kljub bolečinam v gležnju je Griezmann odigral povratno tekmo Lige prvakov med Atleticom in Interjem, zabil ključni gol za napredovanje, a že v nedeljo pa je proti Barceloni (0:3) lahko zgolj vstopil v igro s klopi. Po grdem porazu atletov je bilo mogoče slutiti, da čaka francoskega napadalca dodatna slaba novica.

Bo res počival šest tednov in zamudil Borussio?

Antoine Griezmann je še odletel na reprezentančni zbor v Clairefontaine, kjer pa je zdravniško osebje po pregledu prižgalo rdečo luč, ob tem pa mu postavili diagnozo, da zaradi močno načetega gležnja mora za šest tednov na okrevanje, kar bo hud udarec za Atletico v četrtfinalu Lige prvakov proti Borussii iz Dortmunda.

Z neugodno poškodbo se končuje posebna reprezentančna zgodba, ko je Griezmann v zadnjih sedmih letih zaigral na kar 84 zaporednih tekmah Francije. Zdaj mora Mali princ iz Mâcona izpustiti tekmi Francije z Nemčijo v soboto in s Čilom v torek.

Svetovni (pod)prvak

Nazadnje so Les Bleus zaigrali brez Griezmanna na prijateljski tekmi z Anglijo 13. junija 2017 (3:2). Sledilo je obdobje, ko so Francozi z Griezmannov v eni ključnih vlog osvojili nogometni svet – na SP-ju 2018 so drugič postali svetovni prvaki, naslov pa so predali Argentini šele po dramatičnem finalu Katarja 2022.

Deschamps: Nemogoče ga je nadomestiti

Za francosko izbrano vrsto Griezmann igra zadnjih deset let, debitiral je 5. marca 2014 na tekmi z Nizozemsko (2:0). V desetletju je "Grizi" za galske peteline odigral kar 127 tekem, pri čemer je dosegel 44 golov in prispeval 38 podaj ter postal simbol reprezentance.

"V svojem izboru ne morem najti igralca z Antoinovimi lastnostmi," je francoski selektor Didier Deschamps pojasnil, da ob Griezmannovi odsotnosti ne bo iskal neposredne menjave, temveč bo tudi prilagodil sistem in postavitev: "Ta rekord zaporednih tekem ima zato, ker je zasedel veliko prostora. Če upoštevamo njegov vpliv, ga je nemogoče nadomestiti na vseh položajih ali pa zelo, zelo težko. Zadeve bomo naredili drugače."