Gareth Southagate in Zlato Dalić se bosta srečala 13. junija na Wembleyju. Foto: EPA
Gareth Southagate in Zlato Dalić se bosta srečala 13. junija na Wembleyju. Foto: EPA

Hrvate čaka velik test v skupini D. Najprej se bodo pomerili s favoriziranimi Angleži na Wembleyju, nato pa še s Čehi in Škoti na Hampden Parku v Glasgowu.

Ćorluka novi pomočnik Dalića
Vedran Ćorluka je pri 35 letih končal kariero. Na evropskem prvenstvu bo pomočnik Zlatka Dalića. Ćorluka je igral za Dinamo, Inter iz Zaprešića, Manchester City, Tottenham, Bayer Leverkusen in moskovski CSKA. Za Hrvaško je na 103 tekmah zbral štiri zadetke.

Napadalec Bruno Petković je blestel v dresu zagrebškega Dinama v Evropski ligi. Dalić ima velika pričakovanja: "Petković bo moral na evropskem prvenstvu igrati tako, kot je Mandžukić na svetovnem prvenstvu v Rusiji. V Evropski ligi je dokazal, da je izjemen napadalec in pravi vodja ekipe. Mora biti v najboljši formi, imamo pa tudi Andreja Kramarića in Anteja Budimirja."

Dalić: Vsekakor spadamo med deset najboljših ekip v Evropi
"Naš glavni cilj je preboj v izločilne boje. Naloga ne bo lahka, saj sta Anglija in Škotska med gostitelji prvenstva. Najtežja tekma bo na Wembleyju, Angleži imajo odlično ekipo. Mislim, da so pričakovanja prevelika. Ko smo šli v Rusijo, nihče ni imel velikih apetitov. Vsekakor spadamo med deset najboljših ekip v Evropi, a nismo med glavnimi favoriti za naslov," je še dodal Dalić.


Vratarji: Dominik Livaković (Dinamo Zagreb), Lovre Kalinić (Hajduk Split), Simon Sluga (Luton Town)

Branilci: Šime Vrsaljko (Atletico Madrid), Domagoj Vida (Bešiktaš), Josip Juranović (Legia Varšava), Dejan Lovren (Zenit St. Petersburg), Duje Čaleta-Car (Marseille), Borna Barišić (Rangers), Mile Škorić (Osijek), Joško Gvardiol (Dinamo Zagreb), Domagoj Bradarić (Lille).

Vezisti: Luka Modrić (Real Madrid), Marcelo Brozović (Inter), Milan Badelj (Genoa), Mateo Kovačić (Chelsea), Nikola Vlašić (CSKA Moskva), Mario Pašalić (Atalanta), Luka Ivanušec (Dinamo Zagreb).

Napadalci: Bruno Petković (Dinamo Zagreb), Ivan Perišić (Inter), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Josip Brekalo (Wolfsburg), Ante Rebić (Milan), Mislav Oršić (Dinamo Zagreb), Ante Budimir (Osasuna).


Skupina D, 1. krog, nedelja, 13. junija, ob 15.00:
ANGLIJA - HRVAŠKA (London)

Ponedeljek, 14. junija, ob 15.00:
ŠKOTSKA - ČEŠKA (Glasgow)


2. krog, petek, 18. junija, ob 18.00:
HRVAŠKA - ČEŠKA (Glasgow)

Ob 21.00:
ANGLIJA - ŠKOTSKA (London)


3. krog, torek, 22. junija, ob 21.00:
HRVAŠKA - ŠKOTSKA (Glasgow)

ČEŠKA - ANGLIJA (London)