Diogo Jota je zelenico zapustil na nosilih. Foto: Reuters
Diogo Jota je zelenico zapustil na nosilih. Foto: Reuters

25-letnika so odnesli z zelenice na nosilih v zadnjih minutah nedeljskega derbija angleške lige z Manchester Cityjem, ki jo je Liverpool dobil z 1:0. Klopp je dejal, da bo Jota odsoten dalj časa in da je govora o mesecih.

"Gre za hujšo poškodbo mečne mišice. Žalostna novica zanj, nas in Portugalsko," je povedal Klopp.

"Po tako dobrem večeru na Anfieldu se je moj končal na najslabši mogoči način. V zadnji minuti so se ene izmed mojih sanj zrušile," je na Twitterju zapisal Jota.

Portugalec se je po poškodbi vrnil 3. septembra na dvoboju z Evertonom. Prejšnji mesec je bil strelec v zmagi Portugalske nad Češko s 4:0.

Svetovno prvenstvo se bo začelo 20. novembra in končalo 18. decembra. Portugalska bo v predtekmovanju igrala v skupini H z Gano, Urugvajem in Južno Korejo.

Kante odpadel, kaj bo s Pogbajem?

Na SP-ju v Katarju ne bo nastopil tudi Francoz N'Golo Kante. 31-letni vezist Chelseaja se je 14. avgusta poškodoval na tekmi proti Tottenhamu, nedavno pa se je vrnil na treninge, a je zdaj obnovil poškodbo stegenske mišice in že opravil operacijo. Njegovo okrevanje bo trajalo približno štiri mesece.

Francoski selektor Didier Deschamps bo seznam igralcev za nastop na svetovnem prvenstvu objavil 9. novembra. Poleg Kanteja je pod velikim vprašajem tudi Paul Pogba. Ta je na začetku septembra prestal operacijo desnega kolena in se je v torek vrnil na treninge Juventusa. Za igro naj bi bil pripravljen do konca tega meseca.

Francozi, ki bodo branili naslov svetovnih prvakov iz Rusije 2018, se bodo v skupinskem delu merili z Avstralci, Tunizijci in Danci.

Prenosi tekem bodo na TV SLO 2 in MMC-ju.