Reli na Švedskem bo od 9. do 11. februarja. Foto:
Reli na Švedskem bo od 9. do 11. februarja. Foto:

Že konec decembra smo se začeli pripravljati na naš prvi nastop v sezoni 2007, takoj po novem letu pa smo ritem priprav še dodatno dvignili. Ob vseh vsakdanjih obveznostih smo načrtovali promocijske dejavnosti, s katerimi bi kar se da dobro predstavili naš letošnji projekt.

Ob tem je bilo treba uskladiti videz avtomobila in vse dogovore s pokrovitelji. Ob koncu januarja smo v Ljubljani pripravili zelo uspešno tiskovno konferenco in upam, da nas bo javnost v takem številu spremljala tudi med prihajajočim relijem po Švedski.

Največja neznanka
Letošnji projekt treh nastopov na svetovnem prvenstvu mi res veliko pomeni. Je prava priložnost za naju z Miranom in nagrada za dobro dosedanje delo. Trenutno sva povsem osredotočena na najin prvi nastop, ki bo tudi največja neznanka. Dirkanje po snegu in ledu je edinstveno, sam pa se v takih razmerah še nikoli nisem preizkusil. Reli po Švedski bo zato velika izkušnja in preizkus v razmerah, ki jih v reliju kar težko srečaš.

Kako bodo "prijele" gume z žebljički?
Danes sva z letalom odpotovala proti Švedski, najin cilj je mesto Karlstad. Tu bo središče relija, medtem ko so servisna cona in hitrostne preizkušnje locirane okrog 90 kilometrov severneje. Jutri bova predvidoma opravila testiranje, ki bo namenjeno predvsem spoznavanju oprijema gum s posebnimi žebljički. Komaj čakam, da jih preizkusim, saj bom šele nato vedel, kaj lahko z Miranom konec tedna na reliju sploh pričakujeva.

Andrej Jereb