Kimi Räikkönen letos ni navdušil v formuli ena in je že izgubil vse možnosti, da se vplete v boj za prvaka. Foto: EPA
Kimi Räikkönen letos ni navdušil v formuli ena in je že izgubil vse možnosti, da se vplete v boj za prvaka. Foto: EPA
Kimi Räikkönen
Ledeni mož tako kot vsak pravi Finec obožuje reli, domači reli pa naj bi mu bil zaradi visokih hitrosti tudi najbližji. Foto: EPA

"Ledeni mož" iz Finske bo na slovitem reliju po "deželi tisočerih jezer" debitiral med svetovno elito. Letos je Räikkönen, svetovni prvak v formuli ena izpred dveh let, tekmoval že na treh relijih nižje kategorije, dvakrat v domovini in enkrat v Italiji.

S ferrarija F60 v puntota
Prireditelji enega najbolj obiskanih relijev na svetu so v ponedeljek predstavili Räikkönenov projekt, pri katerem bo sodeloval s Kajem Lindstromom, nekdanjim sovoznikom štirikratnega svetovnega prvaka Tommija Makinena. Finca bosta nastopila z avtomobilom fiat abarth grande punto.

Po Budimpešti sledi Finska
Naveza Räikkönen-Lindstrom bo od 31. julija do 2. avgusta preizkušala svoje znanje proti Sebastienu Loebu, Mikku Hirvonenu in preostalim mojstrom tega bencinskega športa. Deveti reli za svetovno prvenstvo bo potekal le pet dni po dirki formule ena v Budimpešti, s čimer se bo začel enomesečni poletni premor v elitnem razredu motošporta.

"Zagotovo ne bo lahko. Do zdaj sva tekmovala na manjših relijih. Najtežja stvar za Kimija bo hitrost, saj je finski reli zaradi ravnih gozdnih cest med najhitrejšimi na svetu. Za pripravo bova imela le dva dni, a ne pozabimo, fant je res dober voznik," je sovoznik Lindstrom ocenil prihajajočo preizkušnjo za voznika formule ena, ki je letos v moštvu Ferrarija na osmih dirkah osvojil pičlih 10 točk za svetovno prvenstvo.