Posadka Jereb - Kacin nima velikih izkušenj z makadamsko podlago. Foto: OMV CEE
Posadka Jereb - Kacin nima velikih izkušenj z makadamsko podlago. Foto: OMV CEE
Markus Grönholm
Markus Grönholm v skupnem seštevku svetovnega prvenstva za Sebastienom Loebom zaostaja za 31 točk. Foto: EPA
Andrej Jereb
Andrej Jereb je nastopil tudi na uvodnem reliju sezone svetovnega prvenstva v Monte Carlu. Foto: OMV CEE

Dirkače spremljajo visoke temperature in razrite ceste. Grönholm ima 26 sekund naskoka pred Norvežanom Petrom Solbergom. Vodilni v svetovnem prvenstvu Francoz Sebastian Loeb je tretji. Jereb in Miran Kacin sta z Mitsubishi Lancerjem presegla pričakovanja in sta trenutno med dobitniki točk.

V skupnem seštevku je Jereb 24.
V razredu N vodi Gabriel Pozzo, Jereb pa za njim zaostaja za 3 minute in 17 sekund. V skupnem seštevku vseh dirkačev je na 24. mestu. Po nekoliko previdnejšem začetku sta Andrej in Miran stopnjevala ritem in tako tudi izboljševala svojo uvrstitev, a pot do nedeljskega cilja v Atenah bo še zelo dolga in trnova.

Andrej Jereb opisuje prvi dan grškega relija takole: "Razplet uvodnega dne je zame sanjski. Nisem pričakoval, da se bom z makadamom tako hitro sproprijateljil in popoldne v primerjavi z večino konkurentov dosegal tako odlične čase. Počutim se zelo dobro, čeprav je za nami zelo zahteven dan. Od vsega premetavanja prek skal me je kar dobro pretreslo, svoje doda še vročina ter splošno zelo zahtevni pogoji za dirkanje.

"Danes ni bilo lahko ujeti pravega ritma, s katerim si bil dovolj hiter in na drugi strani nisi razbil avtomobila. Sam predvsem v počasne zavoje nisem vstopal preveč agresivno, saj je treba paziti na stanje avtomobila. Reli je še zelo dolg in v tem trenutku nihče izmed dirkačev o cilju ne more in ne sme razmišljati. Tudi jutri bo reli peklensko zahteven. Velika ovira za nas je tudi le enominutni razmak med avtomobili, kar zaradi velike količine prahu na določenih odsekih prinaša zelo slabo vidljivost" je še dodal Jereb.

 
 
Vrstni red po 7. HP-ju (od 18):
1. M. GRÖNHOLM/T. RAUTIAINEN
FIN/ford focus 1:19:45,7
2. P. SOLBERG/P. MILLS
NOR/VB/subaru impreza +26,3
3. S. LOEB/D. ELENA
FRA/MON/citroen xsara 35,5
4. M. HIRVONEN/J. LEHTINEN
FIN/ford focus 1:15,9
5. F. DUVAL/PIVATO
BEL/škoda fabia 1:29,4
6. M. STOHL/I. MINOR
AVT/peugeot 307 1:38,1
7. H. SOLBERG/C. MENKERUD
FIN/peugeot 307 1:39,8
8. T. GARDEMEISTER/J. HONKANEN
FIN/citroen xsara 1:42,1
...


24. A. JEREB/M. KACIN/SLO 12:04,8
SLO/Mitsubishi Lancer

Razred N: 6. A. JEREB/M. KACIN