Sebastian Loeb ima zdaj vse v svojih rokah. Foto: EPA
Sebastian Loeb ima zdaj vse v svojih rokah. Foto: EPA

Trikratni svetovni prvak ima po drugem dnevu pred zasledovalci že več kot 50 sekund naskoka. Drugi je njegov moštveni kolega pri citroenu Daniel Sordo, tretji pa Finec Jari-Matti Latvala.

Grönholm na pregled v bolnišnico
Grönholm, ki ima v skupnem seštevku štiri točke prednosti pred Loebom, je zletel s ceste na četrti hitrostni preizkušnji. "Nesreča se je zgodila blizu cilja v širokem desnem ovinku. Pritisnil sem na zavoro, toda bilo je izjemno spolzko, tako da je avto zdrsnil s ceste. Nekako mi ga je uspelo zasukati, tako da sem v kamen zadel bočno. Trk je bil tako hud, da je avto takoj ugasnil," je nesrečo opisal Finec, ki so ga skupaj s sovoznikom celo odpeljali v bolnišnico na preventivni pregled.

"Težko bo, če Loeb zmaga ta vikend"
39-letnik, ki se bo po koncu letošnje sezone poslovil od dirkanja, še vedno upa na tretji naslov prvaka: "Težko bo, če Loeb zmaga ta konec tedna, toda pred njim je še mnogo kilometrov na Irskem in čez dva tedna v Veliki Britaniji. Nisem se še predal." Grönholm upa na ponovitev scenarija s prejšnje dirke na Japonskem, ko je dan po njegovem odstopu dirko moral zapustiti tudi Francoz.

Prav zaradi tega je Loeb še posebej previden: "Moramo biti še posebej koncentrirani, saj so ceste zelo blatne in kaj lahko te zanese."


Vrstni red po 2. dnevu (16/20 HP-jev):
1. S. LOEB/D. ELENA FRA/MON/citroen C4 2:30:35,2 2. D. SORDO/M. MARTI ŠPA/citroen C4 +59,3 3. J. LATVALA/M. ANTTILA FIN/ford focus 2:08,8 4. M. HIRVONEN/J. LEHTINEN FIN/ford focus 2:37,6 5. P. SOLBERG/P. MILLS NOR/VB/subaru impreza 2:53,2 6. G. WILKS/P. PUGH VB/subaru impreza 5:52,0

Vozniki:
1. M. GRÖNHOLM FIN/ford 104 2. S. LOEB FRA/citroen 100 3. M. HIRVONEN FIN/ford 84 4. D. SORDO ŠPA/citroen 53 5. P. SOLBERG NOR/subaru 38 6. H. SOLBERG NOR/ford 34 7. C. ATKINSON AVS/subaru 29 8. J.-M. LATVALA FIN/ford 24 9. F. DUVAL BEL/citroen 12

R. K.