Andrej Jereb se dobro bori z vsemi preprekami na Realiju Akropolis. Foto: OMV CEE
Andrej Jereb se dobro bori z vsemi preprekami na Realiju Akropolis. Foto: OMV CEE
Markus Grönholm
Markus Grönholm vodi po drugem dnevu relija Akropolis. Foto: Reuters

Marcus Grönholm vodi po 2. dnevu Relija Akropolis. Andrej Jereb je po težavah v 12. hitrostni preizkušnji padel na 9. mesto v razredu N.
12. (najdaljša) HP, 37 km dolga Kineta, je bila nesrečna za Jereba in Mirana Kacina, ki sta prebila dve pnevmatiki. Izgubila sta kar 13 minut. S 6. mesta sta padla na 9. mesto v razredu N. Za vodilnim Nasserjem El Attiyahom zaostajata 17 minut.

"Enostavno se ne da povedati, kako razbita je cesta. Počutim se, kot bi ravnokar stopil iz boksarskega ringa. Dobil sem nekaj močnih udarcev v glavo, saj te ves čas nenadzorovano premetava. Pogoji so res nepopisno težki, strinjam se z nekaterimi dirkači, ki reli primerjajo kar z avanturističnim Dakarjem. Žal sva z Miranom doživela tudi temnejšo plat relija, a to je

pač del tega športa in s tem se moramo vsi sprijazniti. Če svetovni prvak Loeb reče, da se po teh HP skoraj ne da peljati, potem si lahko predstavljamo, kako težko je voziti šele bistveno krhkejši dirkalnik skupine N. Pravi boj za preživetje, ki se bo jutri le še stopnjeval. Avtomobilska tehnika je pri vseh dirkačih že močno utrujena, razmere pa bodo jutri še težje," je pekel v Atenah opisal Jereb.

Grönholm pred tretjo letošnjo zmago
Grönholm zanesljivo vozi k tretji letošnji zmagi. Svetovni prvak Sebastien Loeb zaostaja že skoraj 2 minuti. Petter Solberg je padel na 9. mesto, zaostaja že več kot 6 minut.

Na začetku sobotne etape je moral 2. mesto prepustil Loebu, nato pa je med vožnjo na zadnjo hitrostno preizkušnjo na progi zapeljal s ceste in poškodoval volanski mehanizem. Reli bo v nedeljo lahko nadaljeval, vendar bo zaradi nedokončane zadnje sobotne HP imel 5 minut pribitka.

Vsi, ki bodo v nedeljo odpeljali zadnjo hitrostno preizkušnjo na atenskem olimpijskem stadionu, bodo lahko že zaradi prihoda v cilj enega najtežjih relijev svetovnega prvenstva v zadnjih letih presrečni.

Vrstni red po 13. HP-ju (od 18):
 1. M. GRÖNHOLM/T. RAUTIAINEN         
    FIN/ford focus           2:51:18,3
 2. S. LOEB/D. ELENA                  
    FRA/MON/citroen xsara      +1:47,2
 3. M. HIRVONEN/J. LEHTINEN           
    FIN/ford focus              2:59,2
 4. D. SORDO/M. MARTI                 
    ŠPA/citroen xsara           3:57,5
 5. M. STOHL/I. MINOR                 
    AVT/peugeot 307             4:00,4
 6. H. SOLBERG/C. MENKERUD            
    FIN/peugeot 307             4:03,4
 7. T. GARDEMEISTER/J. HONKANEN       
    FIN/citroen xsara           4:15,2
 9. P. SOLBERG/P. MILLS               
    NOR/VB/subaru impreza       6:16,9
37. A. JEREB/M. KACIN/SLO      37:52,3
SLO/mitsubishi lancer Razred N: 9. A. JEREB/M. KACIN