Andrej Jereb bo reli lahko nadaljeval v soboto. Foto: Jereb Racing
Andrej Jereb bo reli lahko nadaljeval v soboto. Foto: Jereb Racing

Reli poteka v zelo slabih vremenskih razmerah. Že v prvem "brzincu" so se vozniki spopadli z blatom, za nameček pa je vidljivost močno zmanjšala še gosta megla. Jereb in njegov sovoznik Miran Kacin sta po dveh hitrostnih preizkušnjah v svetovnem produkcijskem prvenstvu držala 12. mesto.


Slovenca sta morala nato kmalu prekiniti vožnjo, reli pa bosta lahko nadaljevala v soboto. Tudi številni Jerebovi tekmeci so že imeli težave.

"Zgodilo se je na ravnem odseku, brez kakršnega koli opozorila. Takoj sem ustavil, nato pa je sovoznik zamenjal končnik, tako da sva se lahko počasi odpeljala proti servisni coni. Jutri bova lahko nadaljevala, vsekakor pa sem si želel bolj srečnega začetka tega rallyja," je nesrečni trenutek opisal Jereb.

Vrstni red po 1. dnevu (9 od 21 HP):
1. S. LOEB/D. ELENA FRA/MON/citroën C4 1:54:28,0 2. C. ATKINSON/S. PREVOT AVS/FRA/subaru impreza +1:30,6 3. P. SOLBERG/P. MILLS NOR/VB/subaru impreza 1:38,9 4. G. GALLI/G. BERNACCHINI ITA/ford focus 1:47,7 5. D. SORDO/M. MARTI ŠPA/citroen C4 2:06,9 6. F. VILLAGRA/J. P. COMPANC ARG/ford focus 4:48,3
... 12. M. HIRVONEN/J. LEHTINEN FIN/ford focus 23:55,7
M. R.