Jan Pancar. Foto: Televizija Slovenija
Jan Pancar. Foto: Televizija Slovenija

V prvo vožnjo se Pancar ni podal preveč uspešno, saj je prvo merilno točko prevozil na 16. mestu. Na mehki stezi, ki je spreminjala linije v ovinkih iz kroga v krog, so tekmovalce na določenih mestih ovirali tudi kamni. Kljub vročini in visoki vlažnosti se je slovenski motokrosist izkazal v drugem delu vožnje ter napredoval do desetega mesta, na katerem je tudi pripeljal v cilj.

Tudi start druge vožnje se Pancarju ni izšel po željah, a je nadaljeval bistveno bolje in se že ob koncu prvega kroga prebil na 11. mesto. V cilj je pripeljal kot osmi in skupno osvojil deveto mesto.

Deseto dirko sezone v razredu MX2 so zaznamovali Belgijci. Zmagal je Lucas Coenen, drugi je bil Liam Everts, tretji pa Jago Geerts. Coenen, ki je zmagal prvič v razredu MX2, je bil sicer najhitrejši v obeh vožnjah in je tako zbral maksimalnih 50 točk.

Febvre je v razredu MXGP slavil pred Špancem Jorgejem Pradom in Švicarjem Jeremyjem Seewerjem. Francoz je prvo vožnjo končal na drugem mestu, drugo pa je dobil. V skupnem seštevku točkovanja za SP še naprej zanesljivo vodi Prado, ki ima pred Febvrejem 101 točko prednosti.

Enajsta od skupno 19. dirk sezone za svetovno prvenstvo bo v nedeljo, 2. julija, spet v Indoneziji, ko bo na vrsti velika nagrada Lomboka.