LeBron James bo igral vsaj še eno sezono. Foto: Reuters
LeBron James bo igral vsaj še eno sezono. Foto: Reuters

"Vseeno mi je, koliko točk dosežem, tudi to, kaj še lahko in česa ne morem več napraviti na igrišču. Pravo vprašanje zame je, ali lahko še naprej igram, ne da bi ubiral bližnjice. Dan, ko ne bom mogel več dati od sebe vsega na igrišču, bo tudi moj zadnji. In ta dan še ni napočil," je povedal 38-letni superzvezdnik.

Po koncu minule sezone, ko je Denver v konferenčnem finalu pometel z njegovimi Lakersi, je namignil o morebitnem koncu bogate športne poti, zdaj pa je vse skupaj zavrnil. Tako bo postal šele šesti igralec, ki bo odigral v NBA-ju vsaj 21 sezon. Pred njim je to uspelo Dirku Nowitzkemu, Kevinu Garnettu, Robertu Parishu, Kevinu Willisu in Vincu Carterju.

Najboljša športnika Shiffrin in Mahomes

Nagrado, ki mu jo je predala žena Savannah v družbi njunih treh otrok, je James dobil za rekord v prejšnji sezoni, ko je na prvem mestu lestvice strelcev v najmočnejši košarkarski ligi na svetu presegel število točk, ki jih je pred tem zbral Kareem Abdul-Jabbar. Dodal je, da mu je treniranje sinov pomagalo, da je ohranil vedno znova nov pogled na šport, v katerem je že več kot dve desetletji. Avgusta je podaljšal pogodbo z Lakersi.

Pri ABC-ju so nagradi za najboljša športnika podelili nogometašu Patricku Mahomesu in smučarki Mikaeli Shiffrin, nagrada za najboljšo ekipo pa je pripadla Kansas City Chiefs iz Lige NFL.