Luka Dončić in Kyrie Irving Foto: Reuters
Luka Dončić in Kyrie Irving Foto: Reuters

"Bolje je, vendar je pred mano še nekaj pregledov," je dejal Dončić novinarjem na odprtem treningu ekipe v Teksasu in dodal, da bo več o tem povedal takoj, ko bo imel jasno diagnozo. Prvi violini Dallasa se ta poškodba vleče še iz prejšnje sezone, razplamtela pa se je na svetovnem prvenstvu.

Trener Dallasa Jason Kidd pred Dončićevo šesto sezono v Ligi NBA ni pretirano zaskrbljen. "Verjetno ni 100-odstoten," je dejal Kidd. "Kadar koli igraš, je težko biti 100-odstoten. Mislim pa, da je Luka videti odlično. Njegov prvi dan je bil odličen. In zato je naš cilj, da ga okrepimo in ga spravimo blizu 100 odstotkov še pred prvo tekmo," še dodaja Kidd.

Vzpostaviti uspešno sobivanje Dončića in Irvinga

Dončić je dejal tudi, da pričakuje to sezono boljšo kemijo z zvezdniškim soigralcem, Kyriejem Irvingom. "Zagotovo bo bolje," je dejal Dončić: "Lani je Kyrie prišel sredi sezone in nismo imeli veliko časa za uigravanje. Šli smo naravnost na igranje tekem. Za kemijo je potreben čas, še posebej na igrišču. Pred nami je celoten trening kamp in predsezona, zato menim, da bo precej bolje." Kaj se bo moralo popraviti? "Le igrati morava drug z drugim. Oba sva vodji te ekipe," dodaja Dončić.

S centrom Livelyjem se je takoj ujel

Slovenski zvezdnik je pohvalil novinca Derrecka Livelyja in O-Max Prosperja. "Po videnem na prvem treningu smo dobili dobra igralca. S centrom Livelyjem sva se takoj odlično ujela. Če bosta delala trdo, bosta zagotovo dobila minute." Dončić je navdušen tudi nad prvo okrepitvijo prestopnega roka Grantom Williamsom. "Grant je dober vodja. Veliko govori, včasih malce preveč, a je odličen fant, ki nam bo veliko pomagal," je povedal Dončić in dodal: "Kemija na začetku je bila izvrstna."

Na turnejo v Abu Dabi in Madrid

V soboto in nedeljo bodo imeli Mavericksi treninge, nato pa bodo odpotovali na 12-dnevno potovanje v Abu Dabi, kjer bodo v četrtek in soboto igrali pripravljalne tekme proti Minnesoti, in v Španijo, kjer bodo igrali z Dončićevim nekdanjim evroligaškim moštvom Real Madridom.

"O tej tekmi razmišljam, odkar sem zvedel, da bomo igrali tam. Res mi pomeni veliko," je povedal Dončić.

"Naš urnik je nekoliko drugačen od običajne predsezone," je dejal Kidd: "Odsotni bomo 12 dni. Zato bomo poskušali pridobiti čim več treninga, preden odidemo v nedeljo na pot."

Dončić se zelo veseli gostovanja v Madridu