Luki Dončiću sta dve podaji zmanjkali do novega trojnega dvojčka. Na koncu je sklonjene glave zapustil parket v Denverju, potem ko je s soigralci utrpel prvi poraz nove sezone. Foto: Reuters
Luki Dončiću sta dve podaji zmanjkali do novega trojnega dvojčka. Na koncu je sklonjene glave zapustil parket v Denverju, potem ko je s soigralci utrpel prvi poraz nove sezone. Foto: Reuters

Košarkarji Denverja so na svojem parketu končali zmagoviti niz Dallasa, ki je dobil uvodne štiri tekme nove sezone v Ligi NBA. Po zaslugi izjemne prve četrtine, ki so jo dobili z razliko 16 točk (40:24) so brez večjih težav nadzorovali potek tekme in dosegli še tretjo zmago pred domačimi navijači.

Navdušen sem nad njegovimi nenehno dobrimi predstavami. Mislim ... fant je prav vsak večer sijajen. Preprosto je odličen igralec. Všeč mi je, kako vpliva na igro v vseh pogledih. To je res definicija veličine.

Michael Malone, trener Denverja, o Nikoli Jokiću

Po pričakovanjih je levji delež k zmagi aktualnih prvakov lige prispeval prvi zvezdnik ekipe Nikola Jokić, ki je bil zgolj podajo oddaljen od trojnega dvojčka (33 točk, 14 skokov in 9 podaj), na drugi strani je bil s 34 točkami, 10 skoki in 8 podajami najučinkovitejši Luka Dončić, ki pa s svojo igro ni bil pretirano zadovoljen.

Dončić priznal, da je z žogo postal malce nepazljiv
"Tekmo smo sicer začeli počasi, a kljub vsemu lahko iz vsega iztržimo veliko pozitivnih stvari," je uvodoma po tekmi dejal slovenski košarkarski dragulj in takoj priznal: "Kar je privedlo do poraza, so bile moje izgubljene žoge (izgubil jih je devet, op. a.) in slab skok v obrambi. Če bi tekmo odigrali lani, bi izgubili za 30 točk." Ko ga je sedma sila povprašala o izgubljenih žogah, je pojasnil: "Bilo je grozno. Z žogo sem bil pač površen. Skušal sem podajati, veliko odločitev ni bilo dobrih. Moram se izboljšati. Sezono sem začel z dobrim nadzorom nad žogo, v zadnjih tekmah pa sem postal nekoliko bolj nepazljiv."

Obračun ta hip verjetno najboljših evropskih košarkarjev, Luke Dončića in Nikole Jokića. Foto: Reuters
Obračun ta hip verjetno najboljših evropskih košarkarjev, Luke Dončića in Nikole Jokića. Foto: Reuters
Sorodna novica Dallas po prespani prvi četrtini proti prvakom doživel prvi poraz

Sweeney: Fantje so se ves čas borili
Po slabi prvi četrtini se Dallasu nikoli zares ni uspelo vrniti v dvoboj. Tudi zato, ker je Denver dobil skok s kar 51:34. "Šlo je za splet okoliščin. Denver ima zelo dobro postavljene igralce okrog obroča, ki popravljajo lastne napake," je kot enega izmed razlogov za poraz navedel Sean Sweeney, ki je na mestu glavnega trenerja Dallasa začasno zamenjal Jasona Kidda. Ta zaradi bolezni ni odpotoval v Kolorado. Kljub vsemu je bil s predstavo Mavericksov oziroma odzivom na slabo uvodno četrtino zadovoljen. "Fantje so opravili odlično delo, ves čas so se borili. Ko začneš tekmo s takšnim zaostankom, se vsi zavedamo, kako težko se je vrniti," je še povedal.

Malone o Jokiću: To je res definicija veličine
Jokić je sicer še enkrat dokazal, zakaj je bržčas najboljši košarkar na svetu. Iz sezone v sezono, pravzaprav iz tekme v tekmo je boljši. Predvsem pa je zelo konstanten, kar priznava tudi njegov glavni trener Michael Malone. "Navdušen sem nad njegovimi nenehno dobrimi predstavami. Mislim ... fant je prav vsak večer sijajen. Preprosto je odličen igralec. Všeč mi je, kako vpliva na igro v vseh pogledih. To je res definicija veličine," je o srbskem reprezentantu dejal 52-letnik, ki Nuggetse vodi vse od leta 2015. Jokić je v noči na soboto postal prvi igralec v Ligi NBA, ki je sezono začel s šestimi zaporednimi tekmami, na katerih je dosegel po vsaj 20 točk in 10 skokov, po Joelu Embiidu, ki je ta podvig dosegel v sezoni 2018.

Dallas bo naslednjo tekmo odigral v svojem American Airlines Centru v New Orleansu, Denver čaka domači obračun s Chicagom.

Jokićev Denver Dončićevemu Dallasu zadal prvi poraz