Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Ameriški organizator igre, ki je bil do zdaj prvi strelec zmajev, je dan po obračunu z ukrajinskim klubom, ki je v Stožicah slavil z 90:83, opravil zdravniški pregled, ki je potrdil poškodbo zadnje stegenske mišice leve noge. S parketa bo tako izkušeni košarkar odsoten vsaj tri do štiri tedne.

Poškodovana oba organizatorja igre

Cedevita Olimpija je tako ostala brez pravega organizatorja igre. Namreč poškodovan je tudi Nikola Radičević, ki bo manjkal vsaj do začetka decembra. Tako je proti Prometeju kreacijo ljubljanske igre prevzel Klemen Prepelič, ki je v ponedeljek okrepil ljubljansko zasedbo. Prav tem segmentu imajo slovenski prvaki letos ogromno težav, zdaj pa so se znašli v še težjem položaju.

"Nočem iskati alibijev, ampak ni lahko, ko izgubiš organizatorja igre po treh minutah. Znašli smo se v zahtevnem položaju. Tako je Prepelič igral na tem položaju, z nami pa je treniral le v torek. Praktično noben košarkar ni igral na svojem primarnem položaju. Ves čas smo se morali prilagajati in iskati kemijo znotraj tega, kar ni lahko," je po tekmo s Prometejem dejal Andrea Turchetto, ki je prevzel vodenje zmajev, saj je zaradi zdravstvenih težav manjkal Simone Pianigiani.

Osem tekem in le dve zmagi

"Vse, kar vem, je le, da je začutil bolečino v nogi. Fizioterapevt mi je le povedal, da ne more nadaljevati. Načrt je bil, da bi Klemen na tem položaju igral le deset do 12 minut, vse skupaj pa recimo 20. Na koncu jih je odigral 31, večino kot organizator igre," je še dodal Pianigianijev pomočnik, ki je bil zadovoljen s predstavno najnovejše okrepitve.

Prihod Prepeliča je posredna potrditev neuspelega kadrovanja Cedevite Olimpije. Ekipa je sestavljena na novo, vstop v sezono, ki se ji ni posrečil, pa je razkril številne pomanjkljivosti na več položajih, zaradi poškodb pa je zdaj največja vrzel prav na najpomembnejšem. Na osmih tekmah so zmaji slavili le dvakrat. V Ligi ABA so pri polovičnem izkupičku, v Evropskem pokalu pa s štirimi porazi pa se boj za napredovanje že pošteno otežuje.