Roglič, ki je imel skoraj vse do cilja ob sebi moštvenega kolega iz ekipe Bora Hansgrohe Aleksandra Vlasova, je na 199-kilometrski preizkušnji od Sisterona do La Colle-sur-Loupa v deževnem dnevu osvojil deveto mesto. 30 kilometrov pred ciljem se je na strmih cestah postavil v ospredje in si privozil nekaj metrov prednost, nato pa zastal. Zasledovalci so ga hitro ujeli, 23 kilometrov pred ciljem je skočil Matto Jorgensen (Visma), sledila sta mu lahko le Brandon McNulty (UAE) in Mattias Skjelmose (Lidl-Trek). Trojica je imela prvih nekaj kilometrov le dobrih deset sekund prednosti, na spustu proti francoski rivieri pa se je ta povečevala, saj med zasledovalci ni bilo prave složnosti.

Na koncu je imel največ moči Danec Skjelmose, ki je slavil prvo zmago v sezoni, McNulty (2. mesto) pa je zdaj skupno vodilni. Pred prvim zasledovalcem Jorgensonom ima 23 sekund naskoka. Roglič je pred zadnjima dvema etapama enajsti z zaostankom 1:44. "Poskusili smo nekaj storiti, ni pa se najbolje izšlo. Noge niso bile dovolj močne," je za Val 202 povedal Roglič.

Roglič priznava, da noge še niso dovolj močne
Evenepoel in Roglič nista mogla loviti Jorgensona

"Vesel sem in presenečen. Počutil sem se dobro, a za takšno zmago potrebuješ tudi precej sreče. Mislil sem, da bosta Evenepoel ali Roglič zaprla vrzel do Jorgensona. Poskusil sem, pridobil nekaj metrov, nato se mi je pridružil McNulty. Številni drugi kolesarji so bili danes močnejši. Nenavaden dan, uspelo mi je, ker zaostajam v skupnem seštevku, ni pa to najboljši način, kako slaviti etapno zmago," je svoj uspeh komentiral Mattias Skjelmose, lani skupni zmagovalec Dirke po Švici.

Kolumbijec Santiago Buitrago (Bahrain Victorious), pred današnjo etapo drugi, je na spustu padel, v cilj je prišel z dobrima dvema minutama in pol zaostanka.

Sobotna etapa bo lažja, kot je bilo predvideno. Kolesarji namreč ne bodo šli do Aurona, saj so organizatorji etapo zaradi vremenskih razmer in napovedi za konec tedna v Alpah spremenili, tako da se bo končala s 15,3 kilometra dolgim vzponom na Madone d'Ulette. Dirka "proti soncu" je tu gostovala pred osmimi leti.

Profil šeste etape. Foto: Organizator
Profil šeste etape. Foto: Organizator