Težave Chrisa Frooma s poškodbami se nadaljujejo. Foto: EPA
Težave Chrisa Frooma s poškodbami se nadaljujejo. Foto: EPA

Kljub padcu je Froome v bolečinah nadaljeval tekmovanje, a v četrtek so zdravniki potrdili, da si je zlomil kost v zapestju, tako da pete etape ni začel. "Odhajam domov na operacijo," je na Instagramu sporočil 38-leti kolesar ekipe Israel Premier Tech.

Kot poroča nemška tiskovna agencija DPA, je bil to Froomov najhujši padec od usodnega dne sredi junija 2019, ko se je med pregledom trase za posamični kronometer Dirke po Dofineji zaradi močnega sunka vetra zaletel v hišo. Takrat si je zlomil stegno, kolk, komolec in več reber. Bolnišnico je lahko zapustil šele po treh tednih.

Jonas Vingegaard. Foto: EPA
Jonas Vingegaard. Foto: EPA

Vingegaard s samostojno akcijo do pete zmage sezone
Petkovo etapo (od Torricelle Sicure do Valle Castellana; 144 km) je dobil Jonas Vingegaard, ki je prevzel tudi skupno vodstvo. Vingegaard (Visma Lease a bike) je napadel slabih 30 km pred ciljem, ob vzponu na San Giacomo, s čimer je Danec prevzel tudi vodstvo v seštevku gorskih ciljev. To je njegova peta zmaga sezone, prva v svetovni seriji.

Prednost pred prvimi zasledovalci je znašala minuto in 11 sekund. V sprintu za 2. mesto je bil Juan Ayuso (UAE) močnejši od Jaija Hindleyja (BORA Hansgrohe). V tej prvi manjši skupini zasledovalcev so bili še Ben O'Connor, Thymen Arensamn, Cian Uijrdebroeks in Isaac Del Toro.

V skupnem seštevku ima Jonas Vingegaard pred drugouvrščenim Juanom Ayusom 54 sekund prednosti. V soboto bo na sporedu predzadnja etapa od Sassoferrata do Monte Petrana (180 km) s ciljnim vzponom na Monte Petrano.

Results powered by FirstCycling.com