24. zmaga profesionalne kariere! Foto: EPA
24. zmaga profesionalne kariere! Foto: EPA

Etapa med krajema Canals in Simat de la Valldigna sicer ni bila ravno ravninska, a vseeno je bilo pričakovati skupinski sprint. Kolesarji so vedeli, da morajo biti po vzponu na Alto Pla de Corrals na spustu pozorni predvsem na Mohoriča, a vendar mu je šest kilometrov pred ciljem uspelo narediti dovolj veliko razliko, ki jo je suvereno ohranjal do cilja.

"Bil sem osredotočen na to etapo, saj mi je najbolj ustrezala. Tudi včerajšnja mi je, a je bil beg uspešen. Danes smo izgubili dva moštvena kolega, ki bi bila v pomoč po ravnini, preostali pa so na zadnji klanec opravili veliko delo. Na koncu sem bil na spustu dovolj hiter, pazil sem tudi, da ne tvegam padca. Takšne priložnosti, kot je bila današnja, je treba izkoristiti. Leta namreč tečejo in nikoli ne veš, kdaj se redke priložnosti ponudijo," je za organizatorje povedal Mohorič, ki mu dirka služi predvsem kot odlična priprava na prve klasične enodnevne dirke.

Prva skupina zasledovalcev, na čelu katere je bil Giovanni Lonardi, je zaostala 13 sekund.

V skupnem seštevku vodi Italijan Alessandro Tonelli, Mohorič je z zaostankom 1:08 drugi, tretji pa je z zaostankom 1:28 Avstrijec Felix Großschartner.

To je tudi prva zmaga ekipe Bahrain Victorious v letu 2024. Moštvo ima na Dirki po Valencii, kot je povedal Mohorič, dva kandidata za visoko skupno uvrstitev: Pella Bilbaa in Santiaga Buitraga.

Na petkovi tretji etapi (San Vicente del Raspeig–Orihuela; 161 km) naj bi odločal sprint glavnine.

Mohorič zadovoljen po prvi zmagi sezone

Results powered by FirstCycling.com

AlUla Tour: Sprint Merlieru, Mezgec četrti
Luka Mezgec (Jayco AlUla) je v tretji etapi v okolici AlUle (170,6 km) na Dirki po Savdski Arabiji zasedel četrto mesto. Glavnino je med etapo povsem razredčil bočni veter, za zmago pa se je na koncu borilo približno 30 kolesarjev. Slavil je Belgijec Tim Merlier (Soudal Quick Step). V skupnem seštevku je v vodstvu van Uden, ki ima dve sekundi naskoka pred Merlierem. Petdnevna dirka se bo končala v soboto z najtežjo etapo od Al Ule do razgledne ploščadi Harat Uvajrid (150,5 km).

Mezgec 14. v sprintu na stadionu za kamelje dirke