Michel Hessmann (levo) lani na Dirki po Romandiji. Foto: EPA
Michel Hessmann (levo) lani na Dirki po Romandiji. Foto: EPA

22-letnega Hessmanna je nizozemska zasedba po prvotni avgustovski objavi pozitivnega vzorca A, vzetega 14. junija zunaj tekmovanj, začasno suspendirala. Zdaj mu preti tudi do štiriletna prepoved nastopanja, piše portal GCN, ki se opira na vire nemškega časopisa Badische Zeitung.

Sorodna novica Član Jumba Visme Hessmann suspendiran zaradi dopinga

Ta dodaja, da bi bil lahko zaradi dopinške kršitve tudi del javnega pregona nemških tožilcev, najvišja zagrožena kazen pa je tri leta zapora. Doslej sicer še noben nemški športnik ni prestajal zaporne kazni zaradi dopinga, še povzema GCN. Kolesar iz Münstra je bil pozitiven na snov, ki jo sicer vsebujejo določeni diuretiki. Vzorec urina so mu vzeli 14. junija zunaj tekmovanj v njegovi domovini.

Hessmann je bil Rogličev pomočnik na Giru, na katerem je 33-letni Zasavec zmagal. Nazadnje je Nemec, ki letos ni dosegel vidnejših uspehov in v poklicni karieri še nima zmage, nastopil na avgustovski cestni dirki na svetovnem prvenstvu v Glasgowu, toda preizkušnje ni končal. Član Jumba Visme je od leta 2020, ko se ji je pridružil kot del razvojne ekipe. Prvo poklicno pogodbo je podpisal leta 2022 in sklenil sodelovanje do konca sezone 2024.