Žiga Pance je načel gostujočo mrežo v deveti minuti, nato pa je še podal za zadetek Matevža Ermana. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Žiga Pance je načel gostujočo mrežo v deveti minuti, nato pa je še podal za zadetek Matevža Ermana. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Patrick Coulombe
Patrick Coulombe se je izkazal z golom za 3:1 in podajo za vodilni zadetek. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Telemach Olimpija na pol poti do naslova

.

Olimpija, ki brani naslov državnega prvaka, je na prvi tekmi upravičila vlogo favorita. Prvič se sicer finale igra le na dve zmagi in druga bo že v ponedeljek v Zalogu. Sicer se Olimpija in Slavija v finalu državnega prvenstva merita četrtič. Vse tri finalne serije do zdaj je dobila Olimpija, nazadnje pred šestimi leti.

Zmaji, ki so bili v polfinalu boljši od Jeseničanov, so v zadnjem mesecu, ko se jim predtem ni uspelo uvrstiti v končnico Lige Ebel, odigrali le tri tekme. Tako so trenutno v boljšem ritmu Založani, ki so pred kratkim zaključili s finalom v Ligi INL, ki so ga izgubili po petih tekmah.

Žiga Pance načel mrežo Slavije
Po devetih minutah je Olimpija povedla z igralcem več, ko je na klop za kaznovane moral Andraž Čampa. Že po devetih sekundah "powerplaya" je z diagonalnim strelom z leve nemočnega Aleša Silo premagal njegov nekdanji soigralec pri Olimpiji Žiga Pance.

V 19. minuti je Olimpija povišala prednost. Ob dveh igralcih več na ledu, ko sta bila izključena Damjan Dervarič in Patrick Coulombe, so gostje nespametno izgubili plošček. V protinapad ga je poslal Aleš Mušič in med nogama matiral Silo. Številčno premoč je Slaviji do konca tretjine le uspelo izkoristiti. Dervarič se je sicer že vrnil na led, za 2:1 pa je po podaji Luke Kara zadel Rok Snoj.

V zadnji tretjini le zadržali vodstvo
Že v drugi minuti nadaljevanja je Olimpija prišla do vodstva s 3:1. Uspešen je bil Coulombe. Drugi gol v drugi tretjini je dosegel po hitri akciji Žige Panceta, ko je po prodoru po desni podal izza vrat, branilec Matevž Erman. Ob koncu tretjine je prišlo do pretepa. "Spopadla" sta se Matej Hočevar in Rok Klavžar. V zadnji tretjini so bili zmaji boljši, a sta mreži ostali nedotaknjeni, varovanci Bojana Zajca pa so brez težav zadržali priigrano prednost.

Zmaji niso podcenjevali nasprotnikov
"Zelo korektna tekma z naše strani. Igrali nismo več kot mesec in pol, dobro, igrali smo polfinale proti Jesenicam. Po drugi strani je bila Slavija izredno motivirana, z odličnimi rezultati v mednarodni ligi. Hoteli so se seveda dokazati, večina fantov je že igrala tukaj in vedeli smo, da nas čaka težko delo. Ni bilo podcenjevanja in mislim, da je bila tekma zanimiva za občinstvo. V Zalog gremo odločeni, da dosežemo novo zmago, favoriti smo na papirju, to pa moramo pokazati še na ledu," je povedal Zajc.

Branilec Slavije Klemen Sodržnik pa je dodal: "Pred tekmo sem rekel, da moramo zdržati prvih deset minut, ker oni takrat skočijo. Treba bi bilo zdržati pritisk, pa bi se tekma razvila. A se malo pozna, da nam primanjkuje sape, na koncu smo samo še metali plošček iz svoje tretjine. Danes so si zaslužili zmago, ker mi nismo bili pravi. Igrajo hokej, ki je na višji ravni kot naša liga in pozna se, da ni panike s ploščkom, da si vzamejo čas."

Finale, prva tekma:
TELEMACH OLIMPIJA - PLAYBOY SLAVIJA
4:1 (2:1, 2:0, 0:0)
1.350; Ž. Pance 9., Mušič 19., Coulombe 22., Erman 31.; R. Snoj 20.

Druga tekma bo v ponedeljek ob 19.00 v Zalogu. Igrajo na dve zmagi.

Telemach Olimpija na pol poti do naslova