Stanje v slovenskem hokeju ni rožnato. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Stanje v slovenskem hokeju ni rožnato. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

V izjavi za javnost je direktor Matej Sitar zapisal, da naj bi Slohokej pozval vodilne na HZS-ju na pogovor in skupno reševanje težav. Do srečanja ni prišlo, prav tako pa predstavniki podjetja niso bili povabljeni na sejo zveze, na kateri se je o težavi razpravljalo. V družbi menijo, da navedbe, zapisane v obrazložitvi o odpovedi pogodbe, ne držijo.

Interes omejen na Olimpijo in Jesenice
V povezavi z glavnim očitkom, da družba ni pridobila glavnega pokrovitelja lige, Sitar in njegovi sodelavci odgovarjajo: "Trenutna ekonomska realnost ter medijska pojavnost slovenskega hokeja nista naklonjeni pridobivanju sponzorstva. Interes slovenske javnosti je omejen na velika kluba, ki pa žal igrata v razširjenem avstrijskem tekmovanju in se nam pridružita šele v polfinalu državnega prvenstva." Slohokej, katerega lastniki so slovenski hokejski klubi, HZS-ju očita, da ni držal obljube in pri iskanju sponzorja ni nudil nobene pomoči.

Pri Slohokeju ravno tako trdijo, da ne morejo biti odgovorni za izstop nekaterih klubov iz tekmovanj, saj je to legitimna odločitev klubov samih. "Skupščina Slohokej d. o. o. bo sprejela odločitev o nadaljnjih korakih, in če se večina družbenikov odloči, da ga ne potrebuje več, bo to legitimna odločitev, ki jo bomo spoštovali. V nasprotnem primeru bomo storili potrebne korake, da zaščitimo dobro ime in interese Slohokej d. o. o.," so še zapisali.

Olimpija izenačila na 2:2
Medtem je v finalu Slohokej lige Olimpija na četrti tekmi premagala Partizan s 5:2 in izid v zmagah izenačila na 2:2. Odločilna peta tekma bo v soboto v Beogradu. Tretje mesto je pripadlo Triglavu.

SLOHOKEJ LIGA ČLANOV
FINALE

Četrta tekma:
OLIMPIJA - PARTIZAN 2:2
5:2 (1:0, 3:2, 1:0)
450; Ulaga 11., 23., Truden 33., Emeršič 37., Režek 58.; Kralj 21., Kovačević 38.

V odebeljenem tisku je izid v zmagah; igrajo na 3 zmage. Peta tekma bo v soboto ob 16.00 v
Beogradu.


TEKMA ZA 3. MESTO


Tretja tekma:
Maribor - TRIGLAV 1:2
2:5 (1:0, 0:3, 1:2)

Triglav je osvojil tretje mesto.