V jeseniški dvorani so še dopoldne odpravljali pomanjkljivosti, vseeno pa dvorana ni dobila uporabnega dovoljenja. Foto: Iztok Novak
V jeseniški dvorani so še dopoldne odpravljali pomanjkljivosti, vseeno pa dvorana ni dobila uporabnega dovoljenja. Foto: Iztok Novak
Podmežakla prazna dočakala hokejiste
Rok Tičar: Ta dvorana nam pomeni vse

ni dobila uporabnega dovoljenja. Tekma med Acroni Jesenicami in Tilio Olimpijo je vseeno bila na Jesenicah, toda v dvorani ni bilo gledalcev.

Podmežakla naj bi, potem ko so vso noč in tudi dopoldne odpravljali pomanjkljivosti, uporabno dovoljenje dobila do 15. ure, vendar se to ni zgodilo: "Kot mi je znano, je težava v testu na legionelo, čeprav v tem objektu še nihče ni zbolel zaradi te bolezni," je za Radio Slovenija povedal Slavko Kanalec, predsednik hokejistov Acronija Jesenic.

Odločbe je treba spoštovati
"Na žalost se je to zgodilo. Vajeni smo vsega, mislim, da bomo tudi to preživeli. Žal nam je za vse navijače in ljubitelje slovenskega hokeja. Dejstva so pač taka, odločbe moramo spoštovati. Tekme nočemo predati, to delamo v dobro slovenskega hokeja. Prav je, da se moštvi pošteno spopadeta," je Kanalec zavrnil nekatera mnenja, da bi bilo bolje, če tekme sploh ne bi bilo.


V petek naj bi bilo vendarle vse urejeno
Novinarji so imeli vstop v Podmežaklo, TV-prenosa ni bilo. V jeseniškem klubu si bodo prizadevali, da opravijo manjkajoči test in dobijo potrdilo ter dovoljenje. "Računamo, da bo v petek dvorana nabito polna," je še dodal Kanalec. Uporaba nadomestnega prizorišča na Bledu ni mogoča, saj je tamkajšnja dvorana zaradi tekmovanja v umetnostnem drsanju zasedena.

Olimpija ni nagajala tekmecem
V taboru Tilie Olimpije razumejo vse težave Acronija Jesenic in niso razmišljali o bojkotu tekme. Večnim tekmecem so šli na roko že s tem, ko so privolili, da je bila tretja tekma namesto v torek dva dneva pozneje, saj je bil pregled tehnične komisije napovedan za sredo. Delavci so zadnje pomanjkljivosti odpravljali še v četrtek dopoldne, toda želenega učinka ni bilo.

Jeseničani na pragu novega naslova
Železarji naskakujejo 32. naslov državnih prvakov in devetega v samostojni Sloveniji, v finalni seriji proti Tilii Olimpiji vodijo s 3:0 v zmagah in si lahko že v petek zagotovijo novo zvezdico.

Podmežakla prazna dočakala hokejiste
Rok Tičar: Ta dvorana nam pomeni vse