Roman Pristov je odlično pripravil svoje izbrance na Poletno ligo. V klubu mu pomaga le še neutrudni ekonom Jože Remar. Foto: MMC RTV SLO
Roman Pristov je odlično pripravil svoje izbrance na Poletno ligo. V klubu mu pomaga le še neutrudni ekonom Jože Remar. Foto: MMC RTV SLO
Pristov in Hafner o prihodnosti Jesenic

Železarji so v četrtek ugnali selekcijo študentov ZDA s 4:3, v petek s sijajno igro Telemach Olimpijo s 3:1, v finalu pa po vodstvu izgubili proti Medveščaku z 1:2.
Prostovoljci prejeli največji aplavz
Jeseniški hokejski prostovoljci so za osvojeno drugo mesto na blejskem turnirju prejeli največji aplavz. Vsak dan so se morali voziti na Bled, igrali so zastonj, nimajo podpisanih pogodb in so nezavarovani. Pred prvo tekmo sploh niso vedeli, ali bodo lahko zaigrali, saj niso imeli palic.

Jeseniški hokejisti so prepuščeni sami sebi, v Podmežakli ne morejo več trenirati, zato trikrat na teden vadijo na Bledu, a brez denarja se bo tudi to hitro končalo. Uprava na čelu s predsednikom Slavkom Kanalcem je odstopila, sredi septembra se začenja Mednarodna liga, vendar je nastop železarjev tudi v tej ligi zelo ogrožen.

Časa je le še dva tedna
"Res ne vem, katerega pokrovitelja bi lahko dobili v prihodnjem mesecu. Potrebujemo vsaj 3.000 evrov, da lahko plačamo stroške ledene ploskve in nato normalno treniramo. Časa ni in v prihodnjih dveh tednih se bo zelo težko kaj rešilo," je bil žalosten trener Roman Pristov, ki je vodil ekipo tudi v precej boljših časih, ko so v sezoni 2004/05 osvojili Mednarodno ligo in državno prvenstvo brez enega samega poraza.

"Žalostno, da se lahko sploh kaj takega zgodi. Ta klub obstaja že toliko časa, zdaj pa bi kar prenehal delovati. Laži so bile vseskozi, več let. Upam, da je zdaj tega konec in da bodo prišli drugi ljudje," je povedal dolgoletni igralec Tomi Hafner.

Že to, da Jeseničanov ne bo v Ligi Ebel v letošnji sezoni, je velik udarec za slovenski hokej, a trenutno kaže še na bolj črn scenarij.

Pristov in Hafner o prihodnosti Jesenic