Daniel Ricciardo z nasmeškom, ki je v paddocku postal njegov zaščitni znak. Foto: EPA
Daniel Ricciardo z nasmeškom, ki je v paddocku postal njegov zaščitni znak. Foto: EPA

Že nekaj časa je znano, da Ricciardo ne bo več dirkal za McLaren po koncu letošnje sezone, saj so vse glasnejše govorice, da bo v prihodnji sezoni dirkalnik vozil Ricciardov rojak Oscar Piastri. Ker se kultno britansko moštvo več kot očitno noče odpovedati svojemu asu Landu Norrisu, je hitro postalo jasno, da si bo moral Ricciardo poiskati novega delodajalca.

Vest o razhodu je zdaj moštvo potrdilo tudi na uradni spletni strani. "Bil je privilegij, da sem ti dve leti del McLarnove dirkaške družine. Po nekaj mesecih pogovorov pa smo se odločili predčasno prekiniti sodelovanje," je dejal 33-letnik in dodal, da bo svoje načrte za prihodnost kmalu razkril.

Ricciardova kariera je začela počasi, a vztrajno padati, ko je zapustil Red Bull in se odločil za Renault. Tam ni dosegel želenih rezultatov, vrhunec po vnovični zamenjavi moštva pa je dosegel z McLarnom v prejšnji sezoni, ko je dobil dirko za VN Italije v Monzi.

Ricciardo je od leta 2011 v kraljici motošporta nastopil na 223 dirkah, dosegel je osem zmag, 32-krat je stal na odru za zmagovalce. Letos v skupnem seštevku po polovici sezone zaseda 8. mesto.