Charles Leclerc, po dveh dirkah vodilni v točkovanju svetovnega prvenstva, je razveselil navijače Ferrarija, potem ko si je priboril drugo zmago v kvalifikacijah v sezoni in 11. v karieri. Foto: EPA
Charles Leclerc, po dveh dirkah vodilni v točkovanju svetovnega prvenstva, je razveselil navijače Ferrarija, potem ko si je priboril drugo zmago v kvalifikacijah v sezoni in 11. v karieri. Foto: EPA

Leclerc, ki je bil najhitrejši že na petkovem drugem prostem treningu, je bil od Verstappna hitrejši za 28 stotink:

"Dobro sem se počutil, sploh ker gre za stezo, na kateri sem imel v preteklosti težave. V zadnjem delu kvalifikacij sem vse zložil skupaj in sem zelo vesel, da bom štartal s prvega položaja," je bil zadovoljen Leclerc, malo drugače pa je zvenel Verstappen:

Leclerc na koncu kvalifikacij našel pravo hitrost

"Celoten konec tedna do zdaj se ne počutim najbolje. Niti v enem krogu se še nisem počutil res samozavestno. Drugo mesto je dobro, a vseeno ni najbolj obetavno, če ne moreš do svojih skrajnih meja."

V drugi štartni vrsti bosta Sergio Perez (Red Bull) in Lando Norris (Mc Laren).

Lewis Hamilton (Mercedes) je bil peti, njegov zaostanek pa je znašal že več kot sekundo. Vseeno so bili pri Mercedesu zadovoljni z razpletom.

Drugi voznik Ferrarija Carlos Sainz je imel le 9. čas kvalifikacij, potem ko pred njegovim hitrim krogom niso dovolj ogreli pnevmatik.

V prvem delu kvalifikacij sta trčila Lance Stroll (Aston Martin) in Nicholas Latifi (Willimas), v tretjem delu pa je s steze (potem ko je bil zelo hiter) zletel Fernando Alonso (Alpine). Nihče od omenjenih v nesreči ni bil poškodovan.

Sebastian Vettel, ki bo prvič v sezoni (po okužbi s koronavirusom) nastopil na dirki, je že na treningu poškodoval obeso svojega aston martina in mehaniki so dirkalnik komaj pravočasno pripravili do uvoda v kvalifikacije. Vse skupaj je zadostovalo le za 18. mesto.

Leclerc v Avstraliji s prvega mesta

Dirka bo v nedeljo ob 7. uri.

Kvalifikacije:                        
 1. C. LECLERC    Ferrari     1:17,868
 2. M. VERSTAPPEN Red Bull      +0,286
 3. S. PEREZ      Red Bull       0,372
 4. L. NORRIS     McLaren        0,835
 5. L. HAMILTON   Mercedes       0,957
 6. G. RUSSELL    Mercedes       1,065
 7. D. RICCIARDO  McLaren        1,164
 8. E. OCON       Alpine         1,193
 9. C. SAINZ      Ferrari        1,540
10. F. ALONSO     Alpine    brez izida