Lewis Hamilton se spopada z duševnimi in čustvenimi težavami. Foto: EPA
Lewis Hamilton se spopada z duševnimi in čustvenimi težavami. Foto: EPA

Za menoj je "težko leto" z vsem, kar se je dogajalo, je na družbenih omrežjih zapisal dirkač Mercedesa. Včasih je težko ostati pozitiven, je dodal 37-letni Britanec.

Že dolgo se borim z duševnimi in čustvenimi težavami, da grem naprej, je zame velik napor. A moram se boriti še naprej, še veliko je treba narediti in doseči v življenju.

Lewis Hamilton

"Že dolgo se bojujem z duševnimi in čustvenimi težavami, da grem naprej, je zame velik napor. A moram se boriti še naprej, še veliko je treba narediti in doseči v življenju," je objavil Hamilton v zgodbi na Instagramu.

Dirkač ob tem ni navedel konkretnih okoliščin, je pa nagovoril svojih 27,4 milijona sledilcev in jih opogumil, da so takšna "težka čustva" legitimna, in jih opogumil, da niso sami in da "lahko skupaj prebrodijo težave". Pri čemer je zelo pomembna hvaležnost, je še zapisal.

S športnega vidika je imel sedemkratni svetovni prvak doslej naporno sezono. Po spremembi tehničnih predpisov v kraljici motošporta je Hamilton ta čas šele peti na dirkaški lestvici za svetovno prvenstvo, na zadnji dirki v Savdski Arabiji je osvojil le točko za 10. mesto.