Wout van Aert je na Dirki po Franciji doslej slavil že devet etapnih zmag: večinoma v sprintih, a tudi kronometru in čisto pravi gorski etapi iz pobega. Foto: EPA
Wout van Aert je na Dirki po Franciji doslej slavil že devet etapnih zmag: večinoma v sprintih, a tudi kronometru in čisto pravi gorski etapi iz pobega. Foto: EPA

Wout van Aert po tretji etapi v pogovoru z belgijskimi mediji. Kolesarski superzvezdnik je v Baskiji v prvih treh dneh letošnje Dirke po Franciji ostal brez želene etapne zmage in po možnosti še prevzema rumene majice.

Lani je na Danskem začel s tremi zaporednimi drugimi mesti, nakar je dobil etapo v majici vodilnega v Calaisu. Vsestranski Belgijec napada etape tako v sprintih kot na razgibanih terenih in po njegovih sodeč tudi v gorah. Prvi dve etapi v Pirenejih bosta že v sredo in četrtek. Vse skupaj pa je po van Aertu združljivo z glavnim ciljem Jumbo Visme – končno rumeno majico za Jonasa Vingegaarda.

Zeeman: Wout bil jezen nase ...

Športni vodja nizozemske ekipe Merijn Zeeman je medije prepričeval, da je bila van Aertova jeza po razpletu nedeljske 2. etape usmerjena nase, ne pa domnevno na Jonasa Vingegaarda. Metanje bidona in kolesa iz jeze ter povzdignjene besede na avtobusu ter samostojni odhod v hotel si po Zeemanu mediji razlagajo napačno.

"V tej ekipi vlada neverjetna zmagovalna miselnost, in če Wout ne zmaga, ko ima priložnost, pride do velikega razočaranja. Vendar smo to ekipo gradili tako dolgo, da nas ne iztiri, kar se govori na družbenih omrežjih ali kritike v medijih. To na nase ne vpliva."

Danec v zaključku ni sodeloval pri lovu čebel na Victorja Lafayja, ki je z napadom v zadnjem kilometru speljal etapno zmago glavnemu favoritu in edinemu pravemu sprinterju med 24 kolesarji – Woutu van Aertu.

Sorodna novica Van Aert jezen kot ris, Vingegaard presenečen nad očitki, da ni pomagal