Foto:
Foto:

To je tudi posledica rednega igranja v drugi nemški ligi in zdaj v prvi avstrijski ligi. V sebi ima malce drugačen pristop k igri kot drugi vezni igralci, ki jih imamo na razpolago. Njegova sposobnost je predvsem v tem, da je izjemno spreten in hiter z žogo, da ne izgublja nadzora nad žogo in zna narediti višek igralca. Vemo, da je polivalenten igralec, ki se ga da uporabiti na več položajih. Odločitev o tem, ali ga takoj poslati v ogenj, seveda ni čisto enostavna, ampak pred nami je pet dni dela. Lahko sem vesel, da je njegova samozavest na visoki ravni. Dejstvo je, da je v dobri formi, tako kot nekateri drugi igralci. Bomo videli, kako ustreza nekim taktičnim zahtevam za točno določeno tekmo.

Cvijanović je že kar nekaj časa pod mojo lupo. Igra dobro, konstantno, je tekaško in tehnično dober. Že kar nekaj časa sem tudi v stiku s trenerjem Maribora in opazujem njegove karakteristike. Tudi on je polivalenten nogometaš, ki lahko igra na dveh ali celo treh položajih. Tudi Berić je v zadnjem času v dobri formi. Glede na to, da sta s seznama izpadla Birsa in Ljubijankić ter da ima Velikonja zelo slabo minutažo, sem se odločil za njega. Podobno velja za Čavuševića. Pogledal sem kar nekaj njegovih tekem. Njegova ekipa je v vrhu švicarske lige, on pa si deli četrto mesto na lestvici strelcev. Mislim, da je glede na odpovedi dovolj argumentov za njegov vpoklic.

Selektor slovenskih nogometašev Slaviša Stojanović o štirih novih imenih v reprezentanci za kvalifikacijski tekmi za SP 2014 proti Cipru in Albaniji.