33-letni Mikel Landa je bil vesel, da se je na Valonski puščici boril za prvo mesto med smrtniki. Prvo je pripadlo Nezemljanu Tadeju Pogačarju.

Bask iz ekipe Bahrain Victorious se je zadovoljil s stopničkami, potem ko je bil vseeno prekratek za 2. mesto oz. prvo med smrtniki, ki mu ga je sicer speljal 22-letni Danec Mattias Skjelmose iz ameriške ekipe Trek Segafredo.

Zmagovalni oder 87. Valonske puščice: 22-letni Skejlmose, 24-letni Pogačar in 33-letni Landa. Foto: EPA
Zmagovalni oder 87. Valonske puščice: 22-letni Skejlmose, 24-letni Pogačar in 33-letni Landa. Foto: EPA

"Nisem bil blizu, ampak bližje, kot sem mislil, da bom … UAE Emirates so opravili prekleto neverjetno, oh, oprostite, res odlično delo," je Skelmose po svojem najboljšem izidu v svetovni seriji priznal, da je Pogačarjeva ekipa UAE Emirates trdno držala nadzor nad razpletom Valonske puščice.

"Za dansko televizijo sem pred dirko dejal, da bom več kot hvaležen za drugo mesto za Tadejem, in točno to se je zgodilo. Sem se potrudil, bil v dobrem položaju," je Skjelmose že pred dirko napovedal razplet. "Ni me presenetilo, da je Tadej čakal na zid. To je bilo najpametneje," je mladi Danec še dodal, da preostali kolesarji vseeno niso pričakovali, da bo Pogačar res poskušal z novim napadom od daleč.

Woods tretji med smrtniki

Podobnih misli kot Landa je bil tudi četrouvrščeni Michael Woods. 36-letni Kanadčan je veljal za tretjega favorita dneva, a tokrat je zgrešil zmagovalni oder. "Četrti, tretji med smrtniki," je svoje mislil ob razpletu 87. Valonske puščice povzel adut zasedbe Israel Premier Tech.

Landa sicer že od leta 2021 čaka na novo zmago, letos je nabral že nekaj stopničk. Mladi Skjelmose je letos zmagal dvakrat na dirkah nižje ravni, med elito pa še nikoli ni bil tako visoko. Veteran Woods je zgrešil druge stopničke na Valonski puščici, a potrdil pripravljenost za Liege, kjer bo omenjena trojica skušala znova krojiti razplet četrtega kolesarskega spomenika v sezoni.

Sorodna novica "Če pa danes ne zmagam, sem pa res zasr** ekipo."
Sorodna novica Pogačar v velikem slogu osvojil zid, puščico in ardenski trojček!