Kristjan Čeh bo v Oregonu branil lansko zmago. Foto: Reuters
Kristjan Čeh bo v Oregonu branil lansko zmago. Foto: Reuters

V soboto bosta tekmovali Šutej in Mišmaš Zrimšek, v nedeljo pa še Čeh.

Čeh je 10. septembra na mitingu zlate serije Svetovne atletike v Zagrebu zmagal z 68,48 metra. Na tekmi ni bilo Šveda Daniela Stahla, olimpijskega zmagovalca, ki je letos v Budimpešti na svetovnem prvenstvu v izjemno izenačenem obračunu Čeha v zadnjem metu tekme potisnil na drugo mesto.

"Dva meta sta mi zelo dobro uspela. Sem še vedno v dobri formi, to je lep obet za finale diamantne lige, kjer bom branil lansko zmago," je po nastopu v Zagrebu napovedal Čeh.

Pred štirimi dnevi je v hrvaški prestolnici Mišmaš Zrimšek v neolimpijski disciplini na 2000 m z zaprekami osvojila tretje mesto s slovenskim rekordom 5:53,38 in je zdaj četrta najhitrejša vseh časov na svetu. "Žal sem zbolela pred tednom dni. Kljub temu sem dobro tekla, jezi me, ker sem eno mesto spet izgubila v zaključku. Obenem je to tudi dobra popotnica za finale diamantne lige," je povedala slovenska rekorderka.

Tina Šutej je bila lani tretja v finalu diamantne lige, preskočila je 4,61 m. Naslov bo branila Avstralka Nina Kennedy. Prav tako kot Čeh je tudi Šutej pred dnevi tekmovala v Bellinzoni in bila peta.

Za večino preostalih slovenskih atletinj in atletov bo konec stadionske sezone v Novem mestu. V dolenjski prestolnici bo v soboto in nedeljo finale atletskega pokala Slovenije, oba dneva se bo tekmovanje začelo ob 15.30.