V. d. ravnateljice Osnovne šole Prežihovega Voranca Jelka Kusterle se je na NČR pritožila zaradi novinarskega prispevka z naslovom Afera Jeseniški ravnatelj: Bo moreče vzdušje na šoli zaznamovalo učence?, ki je bil objavljen 24. avgusta v časopisu Dnevnik. Menila je, da je novinarka med poročanjem kršila 1., 2., 3., 4., 5. in 10. člena Kodeksa novinarjev Slovenije.

Razsodišče je ugotovilo, da je novinarka kršila 3. člen kodeksa, ki navaja, da mora novinar pri objavljanju informacij, ki vsebujejo hude obtožbe, pridobiti odziv tistih, ki jih te informacije zadevajo, praviloma v istem prispevku, sicer pa takoj, ko je mogoče. Razsodišče je v stališču navedlo, da novinarka pritožnice ni seznanila s hudimi obtožbami, ki so jih o pritožnici izrekli drugi viri novinarke.

Novinarka je sicer NČR-ju odgovorila na pritožbo v. d. ravnateljice. Med drugim je zapisala, da je s pritožnico opravila intervju in ji v avtorizacijo poslala izsek "iz prispevka, v katerem so objavili pritožničine odgovore na novinarkina vprašanja".

Družba United Group se je na NČR pritožila zaradi novinarskega prispevka z naslovom Šolakov United Group za poplačilo dolga prodaja premoženje: je naprodaj tudi Telemach?, ki je bil 2. februarja objavljen na portalu Finance.si. Pritožnik je zatrdil, da je novinarka kršila 1., 2., 3., 4. in 6. člen kodeksa. NČR ni ugotovil kršitev kodeksa.